Niekdajší členovia už nefungujúcej americkej kapely The Replacements Paul Westerberg (spev, gitara), Tommy Stinson (basgitara) a Slim Dunlap (gitara) sa podieľajú na pripravovanej biografii skupiny. Knihu s názvom Trouble Boys: The True Story of the Replacements pripravuje novinár Bob Mehr. Publikáciu plánuje vydať 1. marca.

Novinka bude mať 520 strán a ponúkne aj 70 raritných, doteraz nezverejnených fotografií. Mehr sa príprave knihy venoval ostatných desať rokov, pričom mal prístup aj do archívov skupiny. O kapele a jej vplyve sa s ním rozprávali aj Wayne Coyne z Flaming Lips, Frank Black z Pixies, Peter Buck z R.E.M., producenti Scott Litt a Jim Dickinson či herečka Winona Ryder. Okrem histórie skupiny autor spomenie aj na sólové počiny 55-ročného Westerberga alebo pôsobenie Stinsona v Guns N' Roses. Detailne sa bude v knihe venovať aj nahrávaniu albumov formácie Let It Be (1984), Tim (1985) a Pleased To Meet Me (1987).

The Replacements vznikli v roku 1979 v Minneapolise. V auguste 1981 vydali prvý album Sorry Ma, Forgot To Take Out The Trash, po ktorom nasledovali nahrávky Hootenanny (1983), spomínané Let It Be, Tim a Pleased To Meet Me, ďalej Don't Tell A Soul (1989) a All Shook Down (1990). Formácia, v ktorej pôsobili aj Chris Mars (bicie), či zosnulí Bob Stinson (gitara) a Steve Foley (bicie), mala dve prestávky, pričom naposledy sa vrátila na scénu v roku 2012. Tento rok však Westerberg na festivale NOS Primavera Sound vyhlásil, že išlo o posledný koncert kapely. V októbri 2013 sa dostali medzi nominovaných do Rock'n'rollovej siene slávy.


Zdroj: SITA (Rollingstone.com)
Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: The Replacements