Zdá sa, že ku konci týždňa sa roztrhlo vrece s hudobnými návratmi, nečakanými spoluprácami a všeobecne povedané - viac či menej zaujímavými novinkami. Vybrali sme z nich niekoľko rôznorodých kúskov, možno si medzi nimi nájdete svojho favorita.

OneRepublic po vydarenej skladbe Wherever I Go aj pri druhom singli z ich očakávanej štvrtej albumovej novinky stavili na popovú chytľavosť a veselé melódie. V piesni Kids spomínajú na detstvo a časy bezstarostnosti v atmosfére farebnosti, výbušných refrénov a podmanivého falzetu Ryana Teddera.


Niečo nové prichádza aj z dielne Christiny Aguilery. Nejde síce o žiadny oficiálny singel z pripravovaného albumu, ale o soundtrack k seriálu The Get Down od spoločnosti Netflix. Na zasnenom disko songu Telepathy sa speváčka spojila s Nileom Rodgersom a po nedávno zverejnenej pomalej balade Change ide o príjemný posun k tanečnej a odľahčenej nálade.


Vo štvrtok svoj comeback spečatili i rockeri Green Day a ide od roku 2012 o ich prvý singel, ak nerátame vianočný song minulú zimu. Bang Bang predznamenáva vydanie albumu Revolution Radio, na ktorý sa fanúšikovia môžu tešiť už v októbri. Podľa slov punk-rockového tria sa ich štúdiovka zameriava na témy ako masové útoky strelnými zbraňami v Amerike či závislosť na sociálnych sieťach.



M.I.A. vydáva svoj nový album AIM 9. septembra a z nahrávky sa už podelila o piesne Borders a Go Off. Trojicu dopĺňa exoticky znejúca pieseň Bird Song, ktorú produkoval Blaqstarr a speváčka sľúbila, že na svetlo sveta sa dostane aj remix tohto songu od Dipla. Zatiaľ si vypočujte verziu, ktorá sa bude nachádzať aj na albume.


Ani speváčka Regina Spektor nezaháľa a fanúšikov láka na septembrový album Remember Us to Life už druhou skladbou. Tentokrát padla voľba na originálny kúsok s názvom Small Bill$. Nechýba mu priam detská hravosť v refrénoch, ktorú hudobníčka s ruskými koreňmi kombinuje s rapujúcim prejavom v slohách.


Zdroj: NME.com, Pitchfork.com, Consequenceofsound.net
Foto: Facebook.com/christinaaguilera

Súvisiaci interpreti: Green Day, Christina Aguilera, OneRepublic