Uplynulý týždeň bol mimoriadne bohatý najmä na novinky z tábora Wu-Tang Clanu, pričom sme sa dočkali ďalšej spoločnej skladby ako tiež dvoch sólových záležitostí. Okrem toho sa činili napríklad aj Statik Selektah, J. Cole, Schoolboy Q s Kendrickom Lamarom, Emilio Rojas alebo na domácej scéne Zverina.

Ako sme písali koncom mája, legendárna formácia Wu-Tang Clan momentálne pracuje na svojej šiestej štúdiovke s názvom A Better Tomorrow, ktorá má vyjsť pri príležitosti 20. výročia ich debutu Enter The Wu-Tang (36 Chambers). Po skladbe Execution In Autumn sa najnovšie dostala na internet vec s názvom Family Reunion, ktorú produkoval RZA a na mikrofóne úraduje trojica Masta Killa, Method Man a Ghostface Killah.

Wu-Tang Clan - Family Reunion

Ešte pred tým, než sa dočkáme nového albumu od celého Clanu, však už 23. júla dorazí štvrtá sólovka od U-Goda s názvom Keynote Speaker. Na ňu si Golden Arms pozval hostí ako Method Man, GZA, Inspectah Deck, Kool Keith, Styles P alebo Elzhi. Práve GZA asistuje U-Godovi v prvom singli Heads Up, pričom ich dopĺňa ešte Jackpot Scotty Wotty.

U-God feat. Jackpot Scotty Wotty & GZA - Heads Up

Ako je už dlhšie známe, nový album pripravuje aj Raekwon. Jeho šiesty sólový počin bude niesť názov F.I.L.A. (Fly International Luxurious Art) a nachádzať by sa na ňom mala aj skladba Soundboy Kill It, o refrén ktorej sa postarala kanadská speváčka Melanie Fiona. Track produkoval Jerry Wonda.

Raekwon feat. Melanie Fiona - Soundboy Kill It

Raekwon je okrem toho aktívny aj na featuringoch, keďže počas minulého týždňa sa objavili hneď dve skladby, do ktorých prispel. My si dnes povieme niečo viac o tracku R.I.P. od Prodigyho, v ktorom sa ako hosť predstavil aj druhý člen Mobb Deep Havoc. Skladba pochádza z albumu Albert Einstein, ktorý Prodigy nahral s producentom Alchemistom.

Mimochodom, Mobb Deep sa spolu s množstvom ďalších interpretov už tento mesiac predstavia na prvom ročníku festivalu Hip Hop Žije, ktorý sa uskutoční 28. a 29. júna na bratislavských Zlatých pieskoch. Vstupenky na podujatie sú k dispozícii na stránke Predpredaj.sk.

Prodigy feat. Havoc & Raekwon - R.I.P.

Producent Statik Selektah sa rozhodol zvizualizovať bombu 21 & Over, v ktorej rapujú veterán Sean Price a mladík Mac Miller. Sean ani v tomto videu nezaprel svoj zmysel pre humor, keď sa v jednej scéne fotí s Millerom ako jeho fanúšik. Skladba samozrejme pochádza zo Statikovej novej štúdiovky Extended Play, ktorá vychádza už 18. júna.

Statik Selektah feat. Sean Price & Mac Miller - 21 & Over

V rovnaký deň ako Extended Play sa dostane do predaja tiež album Born Sinner od J. Colea. Ten po skladbe s TLC predstavil ďalší očakávaný track, ktorým je Forbidden Fruit s hosťujúcim Kendrickom Lamarom. Ten však na sklamanie mnohých prispel do skladby "iba" refrénom.

J. Cole feat. Kendrick Lamar - Forbidden Fruit

Kendrick Lamar sa okrem toho ako hosť predstavil aj v skladbe Collard Greens, ktorú ma na svedomí jeho "kolega" z Black Hippy Schoolboy Q. Track produkovali THC a Gwen Bunn a ide o singel z pripravovaného albumu Oxymoron, ktorý plánuje Schoolboy Q vydať ešte tento rok.

Schoolboy Q feat. Kendrick Lamar - Collard Greens

Emilio Rojas v utorok konečne vydal svoj dlho avizovaný oficiálny mixtape No Shame, No Regrets. Ten obsahuje tiež skladbu Quiet For You v produkcii !llminda, ktorá sa už dočkala aj čierno-bieleho videa.

Emilio Rojas - Quiet For You

Nový klip predstavil aj Ill Bill, ktorý má od konca februára vonku album The Grimy Awards. Tentoraz pri výbere kandidáta na klip padla voľba na skladbu Acid Reflux, ktorú produkoval Large Professor.

Ill Bill - Acid Reflux

Murs, ktorý je jedným z najproduktívnejších rapperov na zámorskej scéne, si tento týždeň obohatil diskografiu o album The Ghetto Is Tryna Kill Me. Ten nahral so svojím novým projektom The White Mandingos, kde okrem neho pôsobia aj Sacha Jenkins a Darryl Jenifer. Trojica sa svoj debutový počin rozhodla najnovšie propagovať prostredníctvom videa k skladbe My First White Girl.

The White Mandingos - My First White Girl

Na záver si dáme niečo aj z domácej scény, konkrétne nový singel od Zverinu s názvom Pre túto chvíľu. Skladbu produkoval DJ Wich a hosťuje v nej Elpe, ktorý sa postaral aj o refrén. Po tracku Dílerská so Separom ide o druhý singel z pripravovaného Zverinovho albumu, ktorého sa snáď dočkáme ešte tento rok.

Zverina feat. Elpe - Pre túto chvíľu

Týždenný prehľad noviniek na hip-hopovej scéne vychádza vždy vo štvrtok. Ak chcete aj vy prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu v tomto žánri, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autor: Miguel Mitchél
Foto: AP Photo/Joel Ryan

Súvisiaci interpreti: J. Cole, Wu-tang Clan