Kanadský hudobník a spisovateľ Leonard Cohen oznámil, že na jeseň vydá nový album. Jeho štrnásta štúdiovka dostala názov You Want It Darker. Presný termín uvedenia novinky na trh však zatiaľ nie je známy.

"Vo veku 82 rokov vydá Leonard Cohen album s chytľavými, novými piesňami, ktorý tých zopár šťastlivcov, ktorí ho počuli, označili za majstrovské dielo a klasického Cohena. Album sa volá You Want It Darker a vyjde na jeseň," napísali hudobníkovi zástupcovia na jeho oficiálnej facebookovej stránke. Cohen oslávi 82. narodeniny 21. septembra.

Leonard Norman Cohen debutoval v roku 1967 albumom Songs Of Leonard Cohen. Nasledovali štúdiovky ako New Skin For The Old Ceremony (1974), I'm Your Man (1988), The Future (1992), Ten New Songs (2001), Dear Heather (2004), Old Ideas (2012) či zatiaľ naposledy Popular Problems (2014). Okrem toho má na konte aj niekoľko koncertných záznamov a kompilácií. Medzi jeho známe skladby patria napríklad Suzanne, So Long, Marianne, Dance Me To The End Of Love a Hallelujah. Od roku 2008 je členom Rock'n'rollovej siene slávy, od roku 1991 Kanadskej hudobnej siene slávy. V roku 2010 mu udelili prestížnu cenu Grammy za celoživotné dielo. Venuje sa tiež literatúre.  

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/leonardcohen

Súvisiaci interpreti: Leonard Cohen