Americký hudobník a spevák David Crosby zverejnil skladbu Capitol. Ako prostredníctvom služby SoundCloud prezradil producent piesne, muzikant James Raymond, spevák v novinke kritizuje Kongres Spojených štátov.

Na nahrávke sa podieľali okrem oboch spomínaných hudobníkov aj muzikanti Andrew Ford, Steve Tavaglione, Greg Leisz, Steve Postell, Dean Parks a Steve DiStanislao. O mix sa postaral Dan Garcia.



Sedemdesiatpäťročný David Crosby, celým menom David Van Cortlandt Crosby, je známy z formácie Crosby, Stills & Nash, ktorá sa v zostave s Neilom Youngom nazývala Crosby, Stills, Nash & Young. Okrem toho pôsobil aj v ďalších už nefungujúcich skupinách The Byrds alebo CPR (Crosby, Pevar & Raymond). Na konte má sólové albumy If I Could Only Remember My Name (1971), Oh Yes I Can (1989), Thousand Roads (1993), Croz (2014) a Lighthouse (2016).

Vydal napríklad aj živé nahrávky It's All Coming Back To Me Now... (1995) a King Biscuit Flower Hour (1996). V minulosti mal problémy s drogami a alkoholom, neskôr dostal žltačku typu C. V roku 1994 mu transplantovali pečeň. Dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy - v roku 1991 ako člena The Byrds a v roku 1997 ako člena Crosby, Stills & Nash. 

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív)
Foto: Richard Shotwell/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: David Crosby