Speváčka Anastacia, ktorá má na konte niekoľko globálnych hitov a predala vyše 30 miliónov albumov, v lete po troch rokoch ticha vydala v júli singel Caught In The Middle, ktorý je zároveň prvou ukážkou z jej nového autorského albumu Evolution. Ten sa dostane na trh už v piatok 15. septembra.

Hoci v oblasti hudby zbierala Anastacia, dcéra speváka a broadwayskej herečky, jeden úspech za druhým, jej osobný životný príbeh sa dá bez preháňania prirovnať k jazde na tej najšialenejšej horskej dráhe. A práve o všetkých jej zákrutách, prudkých vzostupoch a pádoch, je album Evolution.

Sama speváčka ho označila za najintímnejší a najúprimnejší počin svojej kariéry: "Vždy som bola bojovníčka a nikdy som sa nevzdávala. Naučila som sa premýšľať pozitívne aj o tých najnegatívnejších veciach. Tento album popisuje to, kde a kto som teraz. Nič ma už nedokáže len tak zraziť na kolená."


Ako uvádza vydavateľstvo Universal Music, "Evolution je nahrávka plná energie, ktorá priam srší ako z rockových, tak aj z chytľavých popových songov a emotívnych balád". Výrazný a nezameniteľný soulový hlas speváčky je dôležité podčiarknuť v prvom rade. "Keď skladám piesne, ponorím sa do vlastného sveta a zabúdam na všetko okolo. Nasadím si slúchadlá a jediné, čo vtedy existuje, je hudba. Kedysi som chodievala do opustených kaviarní, kde som takto odtrhnutá od reality presedela hodiny," dodáva Anastacia.

Na albume Evolution v trinástich skladbách rozpráva o osobných tragédiách, milostných vzťahoch aj o vyhasínajúcej viere v ľudstvo. Rovnako je však nabitý aj motiváciou a znovu nájdenou dôverou v lásku a svet a k tomu všetkému pridáva aj kvapku čierneho humoru. Anastacia na novom albume spolupracovala so švédskym producentom Andersom Baggeom. Ten má za sebou spoluprácu aj s legendami ako je Madonna či Céline Dion a aj vďaka nemu môže byť Evolution jednou z najzaujímavejších popových nahrávok tohtoročnej jesene.

Tracklist albumu Anastacia - Evolution:

01 Caught in the Middle
02 Redlight
03 Stamina
04 Boxer
05 My Everything
06 Nobody Loves Me Better
07 Reckless
08 Not Coming Down
09 Before
10 Pain
11 Why
12 Boomerang
13 Higher Livin'

Anastacia Lyn Newkirk je známa tým, že jej ako trinásťročnej diagnostikovali Crohnovu chorobu, no nevzdala sa a intenzívne sa venovala tancu. V roku 1998 zaujala nahrávacie spoločnosti, keď sa dostala do finále talentovej show MTV The Cut. Jej debutový album Not That Kind vyšiel v roku 2000. Nasledovali štúdiovky Freak Of Nature (2001), Anastacia (2004), Heavy Rotation (2008), It's A Man's World (2012) a Resurrection (2014). V roku 2003 jej diagnostikovali rakovinu prsníka a neskôr založila nadáciu The Anastacia Fund zameranú na prevenciu tejto choroby medzi mladými ženami. V roku 2013 podstúpila obojstrannú mastektómiu po tom, ako jej opätovne diagnostikovali rakovinu prsníka.

Zdroj: Universal Music, SITA
Foto: FB.com/anastacia

Súvisiaci interpreti: Anastacia