Britský muzikant Pete Doherty odohrá v utorok 25. júna koncert v bratislavskom KC Dunaj. Organizátori o tom dnes informovali prostredníctvom sociálnej siete Facebook. Vstupenky na vystúpenie, ktorého začiatok je naplánovaný na 20:00, sa už predávajú po 25 eur.

Tridsaťštyriročný hudobník, spisovateľ, herec, básnik a maliar sa preslávil ako člen skupiny The Libertines, ktorú v roku 1997 založil spolu s Carlom Barâtom. Jeho ďalším projektom je indie kapela Babyshambles. Verejnosti je však známy aj z titulných stránok bulvárnych denníkov, na ktorých sa pravidelne objavoval vďaka vzťahu s topmodelkou Kate Moss a pre početné drogové škandály.

Naposledy sa aj v našich končinách zviditeľnil vlani v júni, keď namiesto letného turné nastúpil na liečenie v Thajsku (z ktorého ho neskôr vyhodili). Okrem iných plánovaných koncertov vtedy zrušil aj vystúpenie na českom festivale Rock For People, čo sklamaní organizátori podujatia komentovali slovami: "Pete Doherty naplnil svoju povesť najhoršej riadenej strely (minimálne v britskom) hudobnom biznise a bez akéhokoľvek varovania odletel do Thajska."

Mačka vo vreci 

Vďaka takejto nelichotivej povesti nie je až takým prekvapením, že hviezdneho hudobníka, na ktorého pesničkách vyrástla silná generácia fanúšikov indie rocku, je dnes možné vidieť v takom malom klube ako je KC Dunaj. Tých, ktorí veria, že Pete Doherty do Bratislavy naozaj príde a bude pri zmysloch, a sú napriek vysokému riziku sklamania ochotní zaplatiť 25 eur, je však podľa reakcií na Facebooku viac než dosť a už teraz je jasné, že koncert bude rýchlo vypredaný. Na jednej strane možno špekulovať, či hudobník vôbec príde, na druhej sa však fanúšikovia v prípade pozitívneho scenára dočkajú aj príjemného bonusu v podobe horúcich noviniek z albumu, na ktorom Doherty pracuje.

"Umelec s povesťou nenapraviteľného rebela nečakane vystúpi v KC Dunaj a predstaví aj novinky z pripravovaného albumu. Exkluzívny koncert mimo turné odohrá v intímnej atmosfére len v sprievode gitary a huslí. Hudobník, maliar, model a najnovšie aj herec sa tak postaví tvárou v tvár slovenským fanúšikom pripravený na akýkoľvek kontakt," informujú organizátori na Facebook stránke podujatia. S Dohertym by sa mal predstaviť jeho priateľ a akustický hudobník Alan Wass z projektu The Lipstick Melodies.

O pripravovanom albume basgitarista Babyshambles Drew McConnell pre magazín NME v januári prezradil, že novinka najprv vznikala ako Dohertyho druhý sólový album, no napokon z nej bude tretia štúdiovka Babyshambles. Na prvej spoločnej nahrávke od albumu Shotter's Nation (2007) sa podieľa aj tretí člen kapely - gitarista Mick Whitnall, ďalej klávesák Stephen Large, skladateľ John Robinson a tiež bubeník Jamie Morrison známy z formácií Stereophonics a Noisettes. Ten je náhradou za Adama Ficeka, ktorý Babyshambles opustil v roku 2010.

Do Bratislavy pravdepodobne nikto zo spomenutých hudobníkov nepríde, ale ktovie... Väčšiu mačku vo vreci ako je Pete Doherty by ste asi na súčasnej hudobnej scéne nenašli.


Zdroj: SITA, Facebook.com/kcDunaj, Hudba.sk
Foto: Facebook.com/kcDunaj

Súvisiaci interpreti: Babyshambles, Pete Doherty