Český spevák Michal Hrůza zverejnil nové video k piesni Sněhulák, ktorá je už štvrtým singlom z jeho ostatného albumu Den. V novom klipe sa však hudobník neobjavil, ešte stále sa totiž zotavuje z vážnych zranení.

"Sněhulák bola jediná skladba, ktorá vznikla na motívy obrázku, ktorý nakreslila moja dcéra," uviedol pesničkár, ktorého v júli v Ostrave napadli dvaja mladíci. O vizuálnu podobu piesne sa postaral režisér a herec Vojta Kotek v spolupráci s producentom Danielom Strejcom. "Hneď od začiatku sa mi páčil obraz snehuliaka pripútaného k zemi pod oknom svojej vyvolenej, nezvratnosť jeho osudu a vriaca láska, ktorá ho zákonite vo vnútri spaľuje. Aj keď tuší, že cesta do vyhriateho bytu jeho vysnenej ho môže stáť život, premýšľa nad tým, či by to aj tak nestálo za to," uviedol na margo nového klipu Kotek.

Hlavné roly vo videu stvárnili Anna Linhartová a televízny a divadelný herec Stanislav Zindulka. Rodičov stvárnili Zuzana Stavná a Petr Vršek, ich deti hrajú súrodenci Vrškoví a jednu z vedľajších rol si zahral aj sám Vojta Kotek. Michal Hrůza sa síce pred kameru nepostavil, avšak natáčania v priestoroch opusteného pavlačového domu na Malostranském náměstí sa zúčastnil.


Hrůza sa ešte stále zotavuje po tom, ako ho v júli v Ostrave napadli dvaja mladíci. Ako však nedávno uviedol portál iDnes.cz, 43-ročný interpret a jeho kapela by mohli začať koncertovať už na budúci rok. Skupina vraj chystá turné a veľký koncert v Prahe. Hudobník bol v lekárskej starostlivosti od 17. júla, kedy pri spomínanom incidente utrpel vážne poranenia mozgu, ktoré si vyžiadali takmer dvojhodinovú operáciu. Po dvoch týždňoch ho postupne prebrali z umelého spánku a jeho stav sa začal pomaly zlepšovať. Muzikanta následne previezli z Ostravy do rehabilitačného strediska v Prahe. Od septembra je v domácej starostlivosti. Mladíkov, ktorí ho napadli, polícia obvinila z výtržníctva a vydierania. V prípade odsúdenia im hrozí trest odňatia slobody na päť až dvanásť rokov.

Michal Hrůza sa preslávil v kapele Ready Kirken, ktorú pomáhal zakladať v roku 1996. S formáciou vydal album Vlny (2001), z ktorého pochádza aj singel Zejtra mám, ďalej tiež nahrávky Čekal jsem víc (2002), Krasohled (2004) a Asi se něco děje (2006). Spevák a gitarista následne odštartoval sólovú kariéru a založil spomínanú Kapelu Hrůzy, s ktorou už fanúšikom ponúkol štúdiovky Bílá velryba (2007), Napořád (2009) a Noc (2012). Pre kolegyňu Anetu Langerovú napísal hit Voda živá.

Zdroj: iDnes.cz, SITA, archív Hudba.sk
Foto: Facebook.com/michalhruza

Súvisiaci interpreti: Michal Hrůza