Mladého hudobníka a producenta Jonatána Pastirčáka alias Pjoniho stretávala hudba už od raného detstva. Na ceste do snov mu rodičia púšťali minimalistické kompozície Stevea Reicha, na základnej škole založili s kamarátom Adamom Matejom kabaret-post-punkového Tucana, ktorý neskôr zmorfoval na ich stále aktuálny projekt Ink Midget & Pjoni. Aktuálne sa však Pjoni prezentuje so sólovým singlom Mummy, ktorý predznamenáva jeho pripravovaný sólový dlhohrajúci debut.

Popri množstve projektov, na ktorých Pjoni pracuje, je sólová tvorba najslobodnejšou tvorbou sebavyjadrenia mladého umelca. Album, ktorý sa bude volať Cloud No Raisins, vyjde 27. januára a Pjoni ho uvedie špeciálnym koncertom v jednej zo zriedkavo verejnosti prístupných pivníc-katakomb Bratislavy.

Album vychádza na značke Exitab ako limitovaná edícia v špeciálnom balení, ktoré bude obdarené o komplexný vizuál a bohatý booklet. Ochutnávkou albumu je skladba Mummy, ktorú si môžete stiahnuť zdarma v najvyššej MP3 kvalite na bandcamp stránke vydavateľstva Exitab.


Pjoni - Mummy

Vydavateľstvo Exitab, ktoré stojí napríklad aj za menami ako Gwerkova, Teapot, Aches alebo The Ills v týchto dňoch tiež vydáva prvý dlhohrajúci album od elektronického producenta menom Dead Janitor a na "digitálnych pultoch" je už pár dní čerstvý debut od prešovského sludge tria Dawn To Come.

Redakciu Hudba.sk informoval Juraj Hoppan z vydavateľstva Exitab. Viac hudby a informácií nájdete na stránke Exitab.org.

Foto: Exitab

Súvisiaci interpreti: Pjoni & Ink Midget