V nedeľu 15. marca zomrel vo veku 59 rokov bývalý basgitarista americkej skupiny Toto Mike Porcaro. Prostredníctvom sociálnej siete Facebook o tom informoval jeho brat Steve Porcaro. Hudobník podľa jeho slov naposledy vydýchol v spánku štyri minúty po polnoci, pričom až do konca boli pri ňom jeho najbližší.

"Odpočívaj v pokoji braček," napísal. "Môj brat Mike Porcaro je už v nebi. Bude mi chýbať viac, ako dokážem vyjadriť slovami," vyjadril sa na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter gitarista, spevák a producent Steve Lukather. Rodák zo South Windsoru v Connecticute trpel amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS), ktorá je známa aj ako Lou Gehrigova choroba.

Mike Porcaro, celým menom Michael Joseph Porcaro, sa narodil 29. mája 1955. K formácii Toto, v ktorej pôsobili aj jeho bratia Jeff a Steve Porcarovci, sa pridal v 80. rokoch minulého storočia. Činnosť v skupine, ktorú preslávili hity ako Rosanna, Africa či Make Believe, ukončil pre zdravotné ťažkosti spojené s ALS v roku 2007. Podieľal sa na albumoch ako Isolation (1984), Fahrenheit (1986), Mindfields (1998) či Through the Looking Glass (2002). V roku 2009 kapelu uviedli do Hudobnej siene slávy.


Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: Totoofficial.com

Súvisiaci interpreti: Toto