Dva roky od dídžejského vystúpenia na festivale Grape sa Sigma vracia na Slovensko. V nedeľu 21. mája predstaví fanúšikom v bratislavskom Majestic Music Clube prvýkrát svoju live show, v ktorej samozrejme zaznejú aj všetky najväčšie hity formácie.

Sigma je producentské duo z Anglicka, ktoré tvoria Cameron Edwards a Joe Lenzie. Na Slovensku sa naposledy predstavili s dídžejským setom na Grape festivale 2015, v rámci aktuálneho turné však v máji v Bratislave predvedú plnohodnotnú live show.

Sigma sa so svojou tvorbou na pomedzí elektronickej tanečnej hudby a popu dostala do playlistov mnohých rádií a vypredáva kluby aj štadióny. O úspechoch dua svedčia vyše štyri milióny predaných singlov, viac než 300 miliónov prehraní skladieb na Youtube, vypredané koncerty v londýnskych sálach Brixton Academy, Roundhouse a Fabric, ako aj hrania na festivaloch Glastonbury či Reading.


Dvojica sa do povedomia fanúšikov najskôr dostala najmä vďaka spolupráci s DJom Freshom (hviezda Grape festivalu 2013) na spoločnom singli Lassitude (feat. Koko), ktorý zaujal anglickú moderátorku a dídžejku BBC Radia 1 Annie Mac. Skutočný úspech však zaznamenali až v roku 2014 s hitom Nobody To Love (drum&bassová prerábka piesne Bound 2 od Kanyeho Westa), ktorý dosiahol na prvé miesto singlových rebríčkov v pätnástich krajinách.


Okrem singlov má Sigma na konte aj niekoľko EP nahrávok a debutový album Life, ktorý vyšiel v decembri 2015. V tom istom roku sa uskutočnilo tiež prvé sólové turné, v rámci ktorého sa vypredali všetky koncerty. Novú live show dua Sigma môžete zažiť 21. mája v bratislavskom MMC. Koncert prináša Grape Agency, ďalšie informácie nájdete na jej oficiálnom webe www.grapefestival.sk.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Grape festivalu Denisa Chylová.

Súvisiaci interpreti: Sigma