Kanadská speváčka Nelly Furtado nedávno zverejnila videoklip k piesni Big Hoops (Bigger The Better), ktorý je jej prvým singlom od roku 2010. Skladba, v ktorej speváčka naznačuje, že sa na scénu vracia "väčšia a lepšia", predznamenáva pripravovaný piaty štúdiový album. Na jeho vydanie si však fanúšikovia budú musieť ešte pár mesiacov počkať.

Nahrávka s názvom The Spirit Indestructible mala pôvodne vyjsť 18. júna, no napokon sa na európsky trh dostane až 10. septembra. Dôvod posunutia termínu vydania nie je známy.

Tridsaťtriročná Nelly Furtado je spoluautorkou všetkých skladieb pripravovanej štúdiovky. Spolupracovala na nej najmä s Rodneym "Darkchild" Jerkinsom, ktorý je aj producentom singla Big Hoops (Bigger The Better). Okrem neho sú pod albumom podpísaní aj Salaam Remi, Bob Rock, John Shanks, Da Genius či holandský dídžej a producent Tiësto.

Furtado začala na nahrávke The Spirit Indestructible pracovať v čase, keď vydala španielsky album Mi Plan (2009). Podľa vlastných slov bola vtedy pripravená na ďalší anglický album. "Táto nahrávka je o pozitivizme, mladosti, dobrej energii a vytrvalosti ducha. Chcem, aby ľudia touto hudbou žili tak, ako sme ňou žili my, keď sme ju skladali. Chcem, aby skákali, tancovali, vrieskali, smiali sa, plakali, milovali a mali ju nahlas, kdekoľvek," povedala speváčka s portugalským pôvodom na margo novinky ešte v apríli.

Zvuk nového singla, ktorý je v predaji na iTunes od apríla, vychádza zo súčasného klubového soundu, v závere zachádza až do drum&bassu. V texte sa speváčka odkazuje na viaceré hity či mená svojich idolov ako A Tribe Called Quest (Scenario), The Pharcyde (Passin' Me By), No Doubt, Hi-Five či Madonna (Express Yourself).

Nelly Furtado - Big Hoops (Bigger The Better)

The Spirit Indestructible bude jej prvou anglickou nahrávkou od roku 2006, kedy vydala úspešný album Loose. Furtado z neho predala na celom svete viac ako 10 miliónov kópií, pričom platinu dosiahla vo vyše 30 krajinách. Najväčšími hitmi z nahrávky sú Promiscuous (feat. Timbaland), Maneater, All Good Things (Come to an End), Say It Right a Do It.

Ďalšími známymi skladbami rodáčky z Britskej Kolumbie sú piesne ako Try, Forca, Explode, ...On the Radio (Remember the Days), Turn Off the Light či I'm Like a Bird. Hosťovala aj v skladbách Give It to Me a Morning After Dark od Timbalanda a zaskvela sa duetom Broken Strings s Jamesom Morrisonom.
 Informácie pochádzajú z webovej stránky digitalspy.co.uk a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA, pm
Foto: AP Photo/Alik Keplicz

Súvisiaci interpreti: Nelly Furtado