Americká metalová kapela Deftones pracuje na novom albume. V rozhovore pre Rock.com.AR to povedal spevák formácie Chino Moreno. "Máme šesť alebo sedem piesní, ktoré sa stále menia. Sú veľmi energické. Som veľmi nedočkavý, pretože na tom pracujeme spoločne," vyjadril sa.

Líder Deftones Chino Moreno tiež prezradil, že v kapele už nepanujú napäté vzťahy medzi ním a gitaristom Stephenom Carpenterom, ako to bolo v prípade zatiaľ posledného albumu Gore (2016).

"Väčšina jeho problémov nesúvisela s Deftones, ale s jeho súkromím. Najlepšie na tom je, že v súčasnosti píšeme skladby na nový album a na rozdiel od nahrávky Gore je to náš spoločný počin," vyhlásil.


Deftones vznikli v roku 1988 v kalifornskom Sacramente a debutovali o sedem rokov neskôr albumom Adrenaline. Po ňom nasledovali štúdiovky Around The Fur (1997), White Pony (2000), Deftones (2003) a Saturday Night Wrist (2006). V roku 2008 sa pri automobilovej nehode vážne zranil basgitarista Chi Cheng, ktorý následne upadol do kómy a v apríli 2013 vo veku 42 rokov zomrel.

Po Chengovej nehode zvyšní členovia zrušili všetky naplánované vystúpenia a po prvý raz bez neho koncertovali až v apríli 2009, pričom na Chengov post nastúpil Sergio Vega. S ním nahrali ostatné tri albumy Diamond Eyes (2010), Koi No Yokan (2012) a spomínaný Gore.


Zdroj: SITA (nme.com)
Foto: www.deftones.com

Súvisiaci interpreti: Deftones