Zdravotný stav českého hudobníka Michala Hrůzu je po operácii stabilizovaný, avšak stále vážny. Speváka hospitalizovali dnes v ranných hodinách v jednom z ostravských zdravotníckych zariadení s poranením mozgu, ku ktorému došlo pri pouličnej potýčke približne o 03:30.

"Podstúpil operáciu vnútrolebečného krvácania v rámci rozvoja sekundárnych zmien po ťažkom poranení mozgu. Necelé dve hodiny ho operoval primár neurochirurgie Marian Starý, ktorý v tomto odbore patrí k najväčším kapacitám v krajine," uviedla hovorkyňa Mestskej nemocnice v Ostrave Magda Otáhalová. "Prognóza je vzhľadom na poranenie mozgu veľmi neistá. Uvidíme, čo prinesú ďalšie kontrolné vyšetrenia. Muž momentálne zostáva v umelom spánku," dodala.

Podľa doterajších informácií sa muzikant dostal do potýčky na Stodolnej ulici. "Z doteraz zistených informácií vyplýva, že došlo k potýčke niekoľkých osôb, pričom na mieste konfliktu zostal zranený 42-ročný muž. Toho záchranári previezli na ošetrenie do nemocnice. Incident vyšetrujeme štandardnou cestou. Okrem výsluchov zisťujeme, či udalosť nezachytila niektorá z bezpečnostných kamier," povedala policajná hovorkyňa Gabriela Holčáková. "Vec je kvalifikovaná ako ťažké ublíženie na zdraví. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody od troch do desať rokov," vysvetlila.

Michal Hrůza pritom v stredu v Ostrave vystúpil v rámci Festivalu v ulicích, ktorý sa konal pred podujatím Colours of Ostrava. Štvordňová slávnosť sa začína dnes, pričom práve v úvodný deň sa o 22:00 mal predstaviť aj zranený spevák. Hrůzova manažérka Martina Tůmová už potvrdila, že koncert museli zrušiť. Namiesto neho na festivale vystúpi kapela Vložte kočku.

Prečítajte si tiež: Český spevák Michal Hrůza leží v nemocnici s poranením mozgu

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/michalhruza

Súvisiaci interpreti: Michal Hrůza