Írska kapela Thin Lizzy vystúpi 18. novembra v pražskej Lucerne. Na koncerte by okrem iného mali odznieť aj legendárne skladby Whiskey in the Jar, Jailbreak, The Boys Are Back In Town, Still In Love With You, Cold Sweat, Emerald či Don't Believe A Word, ktoré ovplyvnili celé generácie hudobníkov.

Thin Lizzy vystúpia v Prahe ako šestica, ktorú tvoria pôvodní členovia gitarista Scott Gorham, bubeník Brian Downey a klávesák Darren Wharton, a dopĺňajú ich gitarista Damon Johnson, basgitarista Marco Mendoza a spevák Ricky Warwick. Vstupenky na koncert je možné zakúpiť v sieti Ticketpro za 990 Kč.
  
Kapela Thin Lizzy vznikla v roku 1969, keď sa v škole stretli bubeník Brian Downey a vokalista a basgitarista Phil Lynott, ktorý neskôr napísal väčšinu hitov. Ich tvorba sa zaraďuje medzi hard rock či heavy metal, no je v nej cítiť rôzne štýly ako country, psychedelický rock či tradičnú írsku folkovú hudbu. Formácia sa len pred nedávnom predstavila aj v Bratislave ako predkapela na koncerte Judas Priest (reportáž).

Thin Lizzy - Whiskey in the Jar (live)

Zdroj: SITA, PR
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Thin Lizzy