Anglická rocková kapela The Who musela presunúť celú severoamerickú časť turné s názvom The Who Hits 50!. Zástupcovia skupiny to v piatok oznámili prostredníctvom oficiálnej webstránky formácie.

"Po tom, ako sa Roger Daltrey nakazil neznámym vírusom, presunuli na príkaz lekára štyri šou. Najprv si mysleli, že budú môcť odohrať zvyšok turné, no po viacerých testoch, ktorých cieľom bolo zistiť závažnosť jeho stavu, doktori Rogerovi diagnostikovali vírusovú meningitídu a nariadili mu odpočinok," napísali spolupracovníci, pričom uviedli, že pre kapelu to bolo veľmi ťažké rozhodnutie.

"Veľmi nás mrzí, že sme takto sklamali našich fanúšikov. Počas ostatných štyroch týždňov som bol takmer stále v nemocnici. Diagnostikovali mi vírusovú meningitídu. Som na vzostupe a je mi už omnoho lepšie, no na to, aby som sa úplne uzdravil, potrebujem ešte nejaký čas. Lekári mi povedali, že sa z toho dostanem, no do konca roka nemôžem vystupovať," odkázal 71-ročný Daltrey. Jeho kolega Pete Townshend dodal, že zrušené šou plánujú odohrať na jar budúceho roka.

The Who mali koncertnú šnúru odštartovať 14. septembra v San Diegu. Následne mali vystúpiť napríklad v Las Vegas, Los Angeles, Portlande, Minneapolise, Chicagu, Toronte, New Yorku, Denveri a ďalších mestách. Posledný koncert mali odohrať 13. decembra v Oaklande.

Zdroj: SITA (Thewho.com, archív)
Foto: Facebook.com/thewho

Súvisiaci interpreti: The Who