Popová hviezda musí svojej bývalej zamestnankyni Jane Martin zaplatiť odškodné vo výške 50 tisíc libier za údajnú sexuálnu diskrimináciu. V prospech bývalej kuchárky Stingovej rodiny rozhodol pracovnoprávny tribunál v Southamptone.

Popová hviezda musí svojej bývalej zamestnankyni Jane Martin zaplatiť odškodné vo výške 50 tisíc libier za údajnú sexuálnu diskrimináciu. V prospech bývalej kuchárky Stingovej rodiny rozhodol pracovnoprávny tribunál v Southamptone.

Jane Martin v rodine bývalého frontmana rockovej kapely The Police pracovala 8 rokov. V roku 2005 však otehotnela a Stingova manželka Trudie Styler začala byť nespokojná s jej výkonom. Podľa jej slov Styler reagovala podráždene na žiadosti tehotnej zamestnankyne o dni voľna na oddych a nútila ju pracovať nadčas. Jane Martin napokon začiatkom roka 2006 svoje pracovisko v kuchyni u „Stingovcov“ kvôli zhoršujúcim sa podmienkam opustila, resp. bola prepustená spoločnosťou Lake House Estate, ktorá má na starosti manažment Stingových zamestnancov. Súdny tribunál pre pracovnoprávne záležitosti v anglickom Southamptone spätne uznal jej prípad za sexuálnu diskrimináciu a neoprávnené prepustenie, za ktoré by mala od bývalého zamestnávateľa dostať odškodné vo výške 50 tisíc libier (takmer 2,5 milióna Sk). Sting a jeho manželka sa proti tomuto rozhodnutiu odvolali.

Megahviezda Sting má na svojom konte 13 štúdiových albumov, vrátane piatich kúskov s new wave formáciou The Police. Po neoficiálnom rozpade kapely v roku 1984 sa Sting ako sólový umelec stal jednou z najväčších postáv populárnej hudby. Minulý rok prekvapil svojich fanúšikov klasickým albumom, ktorého hudba čerpala z diela anglického skladateľa Johna Dowlanda (1563 – 1626). Album 'Songs From the Labyrinth' sa stal historicky najúspešnejším klasickým albumom v rebríčkoch pop music. Ďalšie prekvapenie priniesol, keď pred niekoľkými mesiacmi pri príležitosti 30. výročia vzniku The Police spolu s ostatnými bývalými členmi ohlásili spoločné turné. Momentálne sa znovuzrodená legenda prelomu 70. a 80. rokov nachádza v USA, kde môžu ich fanúšikovia naživo počuť hity ako 'Roxanne', 'Message in a Bottle' a 'Every Breath You Take'. Turné bude pokračovať v Európe, kde sa od konca augusta do polovice októbra zastavia v 19 mestách vrátane Viedne (19. septembra vo Wien Stadthalle).

http://www.sting.com


Zdroj: nme.com, wikipedia.org