V priestoroch legendárneho bratislavského undergroundového New Model klubu na Obchodnej 2 sa pred pár týždňami otvoril nový klub Soniclab. Čo nové priniesol a kto všetko sa v ňom za krátku dobu stihol predstaviť sa dočítate v článku.

Tento špeciálny koncept spája obchod pre domácich štúdiových producentov, profesionálnych dídžejov a hudobných entuziastov počas dňa a klub cez víkendy i počas večerov v týždni. Cieľom Soniclabu je vytvorenie nového štandardu na bratislavskej klubovej scéne s dôrazom na nové, vzrušujúce a najvplyvnejšie dídžejské a live vystúpenia zo súčasnej európskej elektronickej scény.

Dramaturgia klubu kladie dôraz tiež na poskytnutie príležitostÍ mladým začínajúcim talentom na Slovensku. Víziou Soniclabu je vytvorenie platformy pre milovníkov elektronickej hudby a klubovej zábavy.

Dramaturgia kombinuje kvalitný program a hudobný zážitok typický pre popredné svetové kluby. Program doteraz priniesol dídžejské a producentské hviezdy ako Dixon (Innervisions, Sonar kollektiv, Berlin/GER), Konrad Black (Wagon Repair, Berlin/CA), Ewan Pearson (Soma, Berlin/GER) či live act Douglasa Greeda (Combination Records, Düsseldorf/GER). Hosťujúcich umelcov podporujú rezidenti Oswald, Biji, Denia, Dee M, Junkuhn. a Gabanna.

Útulný priestor, ktorý spája moderný dizajn s atmosférou obývacej izby, má kapacitu 250 ľudí a skladá sa z dvoch miestností. V jednej sa nachádza tanečný parket so sound systémom Mackie/kv2 active a s technickým vybavením na úrovni svetového klubového štandardu v dvoch zostavách, ktoré nepochybne rozvibruje vaše telo.

Zostava pre hip-hop obsahuje 2 gramfóny Vestax (PDX 2300) a mixer na skrečovanie. Zostava pre ostatné hudobné žánre sa skladá z dvoch CD prehrávačov (Pioneer), dvoch gramofónov (Technics), pripojenia pre digitálny dídžejing a mixera Allen & Heath Xone 3D. V prípade špeciálnych technických požiadaviek v rámci live vystúpení, Soniclab disponuje akoukoľvek vlastnou zvukovou technikou.

V druhej časti klubu sa nachádza bar s rozsiahlou ponukou kvalitných klubových nápojov. Atribútom baru je priateľský a profesionálny servis.

Soniclab je miestom stretnutia komunity priaznivcov elektronickej hudby. Jeho program nájdete v sekcii podujatia / club party.

www.myspace.com/soniclabbratislava

www.soniclab.sk

Zdroj: Soniclab
Foto: Soniclab @ Myspace