Prešovská alternatívno-rocková kapela Komajota natočila v týchto dňoch videoklip ku svojmu druhému singlu s názvom 'Ukradnutý'.

Klip ku skladbe, ktorá v rebríčku hranosti slovenských a českých skladieb v rádiách momentálne boduje na 4. mieste, natočil jeden z najlepších slovenských hudobných režisérov a kameramanov Jaroslav "Jaris" Vaľko. Použil pritom 16 mm analógový film a "starožitnú" kameru ruskej výroby, vďaka ktorej získala nahrávka dokumentárny retro efekt. Pri nakrúcaní sa zapotil najmä frontman Huso, ktorý si skočil zo 4-metrového mostíka a prežil naháňačku so 40 dievčatami v pätách.

Aj vďaka nim sa pondelkovej premiéry tohto nového diela v obľúbenom prešovskom podniku členov kapely zúčastnilo až 70 hostí. Tých tvoril práve úzky okruh ľudí, ktorí sa zúčastnili nakrúcania. Videoklip bude už čoskoro možné zhliadnuť aj na televíznych obrazovkách slovenských staníc a vo svetovej hitparáde MTV. Vy si ho však môžete pozrieť už teraz, ak navštívite stránku kapely Komajota na Myspace.com.

Komajota vydala svoj debutový album 'Časopriestor' ešte v marci tohto roka a jej prvý singel 'Ráno v novinách' sa aj po úctyhodných 28. týždňoch v rebríčku hranosti drží v prvej desiatke. Ku skladbe natočili aj svoj prvý videoklip, o ktorý sa taktiež postaral Jaro Vaľko.

Na október pripravuje Komajota v spolupráci s rádiom Kiss turné po východnom Slovensku. Bubeník Stanislav Čorej prezradil, prečo by tieto vystúpenia mali byť výnimočným zážitkom: "Naše štandartné koncertné vystúpenie bude rozšírené o prvky vizualizácie a práce so scénou. Jednoducho sa s celým prezentovaním chceme pohrať."

http://www.komajota.sk

http://www.myspace.com/komajota

Zdroj: Komajota
Foto: Jaroslav Vaľko / Komajota.sk