Medzi ocenenými nechýbal Justin Timberlake, ktorý suverénne viedol nomináciám. V najprestížnejších kategóriách zažiarila Rihanna aj keď cenu pre Ženskú interpretku roka jej vyfúkla Fergie.

Justin Timberlake a tvorcovia jeho videoklipov získali až štyri ceny z celkových 11 kategórií. 26-ročný bývalý člen skupiny 'N Sync sa stal Mužským interpretom roka a ako sólo umelec získal i cenu Quadruple Threat Award. Justin Timberlake pri preberaní oboch cien apeloval na televíznu stanicu MTV, aby vysielala viac hudobných videí a menej reality šou. Z ocenenia Réžia roka sa tešil autor klipu k Justinovej skladbe 'What Goes Around ... Comes Around' Samuel Bayer. Za choreografiu vo videoklipe ku skladbe 'My Love' si cenu odniesol Marty Kudelka.

V kategórii Monster Single of the Year pre najväčší hit roka zvíťazila podľa očakávania Rihanna a jej monštruózny singel 'Umbrella'. Video k tejto skladbe, ktorá je spoluprácou mladej R'n'B speváčky s raperom Jay-Z, získalo i cenu pre Najlepší videoklip. Najlepšou kolaboráciou roka však boli ocenené speváčky Beyoncé a Shakira, ktoré spolu nahrali skladbu ‘Beautiful Liar’. Beyoncé cenu prebrala od dvojice rivalov 50 Cent a Kanye West, ktorí sa údajne počas svojho pobytu na pódiu medzi sebou nerozprávali ani sa neusmievali. Zdá sa, že kolaborácia týchto dvoch zatiaľ napriek snahám organizátorov MTV VMA nehrozí.

Cenu pre Ženskú interpretku roka si odniesla Fergie, Kapelou roka boli vyhlásení Fall Out Boy a Najlepším nováčikom sa stala indie hip-hopová formácia Gym Class Heroes. Ocenenie získal i Ken Mowe, ktorý sa postaral o strih vo videoklipe 'Smiley Faces' od Gnarls Barkley.

Počas slávnostného večera sa okrem neslávneho vystúpenia Britney Spears na pódiu predstavili viacerí umelci v zaujímavých kombináciách. Raper Cee-Lo z dua Gnarls Barkley vystúpil s heavymetalistom Lemmym (Motörhead) a alternatívnou kapelou Foo Fighters, 50 Cent s Justinom Timberlakeom a Timbalandom odohrali nový hit 'AYO Technology' a Rihanna s kapelou Fall Out Boy predstavila svoj aktuálny singel 'Shut Up And Drive'. Prekvapila i Alicia Keys, ktorá zaspievala svoju cover verziu hitu 'Freedom' od Georgea Michaela.

Fotografie z veľkolepej šou, videozáznamy vystúpení a ďalšie informácie nájdete na stránke MTV Video Music Awards.

http://www.mtv.com/ontv/vma/2007

Zdroj: Mtv.com, Nme.com