Členovia anglickej alternatívnej kapely Radiohead potvrdili, že dokončili nahrávanie svojho siedmeho albumu. Gitarista Jonny Greenwood okrem toho pracoval aj na zaujímavom filmovom soundtracku.

Dátum vydania nového albumu je zatiaľ neznámy, nakoľko legendárna kapela stále nenašla vhodné vydavateľstvo. Zmluva s EMI im vypršala spolu s vydaním ich posledného albumu 'Hail To The Thief' v roku 2003. Členovia kapely momentálne zvažujú rôzne možnosti. Jednou z nich je vydanie albumu prostredníctvom série nezávislých zmlúv s menšími vydavateľstvami po celom svete. V súvislosti s tým uvažujú aj o odklone od tradičnej formy propagácie albumu.

Jonny Greenwood v rozhovore pre magazín Paste povedal: "Mali sme stretnutie ohľadne albumu a jeho vydania. Sme veľmi radi, že sme dokončili nahrávanie, teraz sa musíme rozhodnúť čo by sme s tým mali spraviť."

Už teraz je však isté, že album vyjde najskôr až na budúci rok. Fanúšikovia sa však už 17. októbra môžu tešiť na knihu Dead Children Playing, ktorú pod pseudonymom Dr Tchock napísal frontman kapely Thom Yorke. Kniha je zároveň kolekciou obrazových materiálov umelca Stanleyho Donwooda, ktoré určite poznáte z bookletov doterajších šiestich albumov Radiohead.

Gitarista Jonny Greenwood sa medzitým činil vo filmovom priemysle, keď sa postaral o soundtrack k novému filmu režiséra Paula Thomasa Andersona s názvom 'There Will Be Blood'. Režisér, ktorý sa preslávil najmä vďaka filmu 'Magnolia' s Tomom Cruiseom a Julianne Moore, je veľkým fanúšikom kapely a v roku 2002 ich dokonca pozval do Los Angeles na súkromné premietanie svojho filmu 'Punch Drunk Love'. Jeho nový film 'There Will Be Blood' sa dostane do kín na prelome rokov 2007 a 2008.

http://www.radiohead.com

Zdroj: Nme.com, Undercover.com.au