Gitarová legenda sa vracia späť! Deep Purple sa v rámci svojho koncertného turné zastavia aj na Slovensku. Show plnú skvelých gitarových sól a poctivého rocku rozbalia už 3. mája v Národnom tenisovom centre v Bratislave.

Vznikli v roku 1968 v anglickom meste Hertfort a pôvodne vystupovali pod názvom Roundabout. Počas nasledujúcich 41 rokov stihli vydať dve desiatky albumov a predať z nich viac ako 100 miliónov kópií. Pionieri moderného rocku a heavy metalu majú na svojom konte aj zápis v Guinessovej knihe rekordov ako "najhlučnejšia skupina na svete" a pravidelne sa umiestňujú v rebríčkoch najväčších rockových skupín.

Deep Purple patria medzi kapely, ktoré intenzívne koncertujú aj napriek tomu, že počas svojej kariéry prešli niekoľkými personálnymi zmenami. Aj po viac než 40 rokoch sa stále tešia statusu hudobnej legendy, ktorú uctievajú fanúšikovia všetkých generácií.

Aktuálne zloženie Deep Purple tvoria Ian Gillan (spev), Steve Morse (gitara), Roger Glover (basgitara), Don Airey (klávesy) a Ian Paice (bicie).

Informácie pre Hudba.sk poskytla Katarína Petrenko.

Súvisiaci interpreti: Deep Purple