K potvrdeným elektronicko-rockovým headlinerom Bažant Pohody ako Klaxons či Pendulum tento týždeň pribudli ďalšie kapely, ktoré z tanečnej elektroniky priamo vychádzajú alebo sa s ňou aspoň pohrávajú - Lamb, N.O.H.A., The Ting Tings, Hadouken! a Nils Petter Molvaer predstavia v Trenčíne svoj pohľad na koncertnú show 21. storočia.

Vystúpenie britských Lamb bude nepochybne výnimočnou udalosťou. Speváčka Lou Rhodes sa na Pohode so svojím sólovým projektom predstavila už dvakrát. Do tretice na letisku v Trenčíne vystúpi s projektom, v ktorom jej hviezdna kariéra v druhej polovici 90. rokov odštartovala.

Lamb spolu nehrali niekoľko rokov, v roku 2009 zahrajú sériu exkluzívnych koncertov iba na vybraných festivaloch - a Bažant Pohoda je jedným z nich. Vo svojej tvorbe sa pohrávajú s elektronikou i živými nástrojmi, najčastejšie sú zaraďovaní k trip-hopu, v ich hudbe ale môžete počuť naozaj všeličo od jazzu až po drum&bass. Dôležitou súčasťou je samozrejme podmanivý spev Lou Rhodes.

Z podobného súdka je aj medzinárodný nemecko-česko-americko-španielsky projekt N.O.H.A., v plnom znení Noise Of Human Art. Projekt, ktorý rozbehol Philip Noha z Prahy je pestrý nielen národnostným zložením, ale aj tvorbou. Dobre vymyslený a fungujúci mix nu jazzu, drum&bassu, či popu, spojenie DJa a živej kapely, MC Chevy z New Yorku a charizmatická speváčka Minerva Diaz Perez zo Španielska. A k tomu všetkému povesť excelentnej koncertnej kapely.

Na koncerte dance-punkového dua The Ting Tings si na svoje prídu priaznivci súčasnej mladej hudobnej scény ale aj milovníci starej dobrej americkej novej vlny. Vo svojej tvorbe kombinujú prvky new wave, electro-popu a indie rocku - výsledkom je debutový album 'We Started Nothing' (2008), z ktorého pochádzajú chytľavé single ako 'That's Not My Name' alebo 'Shut Up and Let Me Go'.

Najmladšiu generáciu electro-indie-rockovej scény predstavuje aj päťčlenná partička Hadouken!, ktorá taktiež debutovala v roku 2008. Ich album nesie výstižný názov 'Music for an Accelerated Culture'. Organizátori Pohody kapelu označili slovami: "Energia, energia a ešte raz energia. Jedna z najvýraznejších britských skupín súčasnosti, výborný zvuk, výborný spev."

Omnoho intímnejšiu atmosféru ako mladé britské kapely sľubuje koncert nórskeho trúbkového mága Nilsa Pettera Molvaera. Experimentálny jazzový hudobník sa pohybuje naprieč žánrami, v jeho hudbe nájdete okrem jazzu aj ambient, elektroniku, etno, pop a poriadnu dávku psychedélie. Podľa organizátorov je "Nils Petter Molvaer niečo pre hudobných znalcov, ktorých už len tak niečo neprekvapí..."

Bližšie informácie o festivale ako aj priebežne aktualizovaný lineup nájdete na stránke www.pohodafestival.sk.

Foto: Pohodafestival.sk

Súvisiaci interpreti: Lamb, N.O.H.A., Ting Tings