Nová tvár rock'n'rollu je séria koncertov troch slovenských kapiel, ktoré tvoria hudbu pre ľudí - Sunlips z Prešova, City z Popradu a Velvet Stone z Vranova nad Topľou. Po úspešnom trojkoncerte v prešovskom City Clube, ktorý navštívilo takmer 200 fanúšikov, sa mladé kapely presúvajú do Košíc, aby tam 22. apríla odohrali koncert v Malbo Café.

"Nová tvár rock'n'rollu vychádza z pevných koreňov blízkych jednotlivým členom týchto zoskupení, ktorí svojej hudbe dodávajú mladícky výraz, znejú aktuálne a záleží im na zvuku," prezrádza manažér kapiel a promotér celého turné, Edo Kopček ml.

"Môžete sa tešiť na laynovské gitary a chytľavé riffy v hudbe Velvet Stone, veselé melódie s kvalitným slovenským textom príznačným pre Sunlips a na pulzujúci rock, ktorý vám naservíruje kapela City," dodáva Kopček. Ak chcete vedieť, čo o sebe prezradili samotné kapely a čo o nich hovoria ich fanúšikovia čítajte ďalej...

Prešovská kapela Sunlips je víťazom Súboja kapiel 2008. Aj to svedčí o tom, že ide v prvom rade o koncertnú kapelu. "Žijeme hudbou a tešíme sa z každého koncertu a kontaktu s publikom. V našej tvorbe sa najviac odráža vplyv súčasnej americkej new wave, napriek tomu, že každý z nás počúva rôznu hudbu," prezrádza nádejná skupina. "Sme veľmi radi, že v kapele máme vynikajúcu speváčku Viky, ktorá naším skladbám dáva krásny drive a pozitívnu energiu. Našou hudbou chceme baviť iných a šíriť pozitívnu energiu, ktorú naša hudba vyvoláva v nás samých. Teší nás, že to, čo naša muzika vyvoláva v nás, dokáže vyvolať aj v iných ľuďoch," dodávajú mladí Prešovčania.

Viac o sebe prezradili v exkluzívnom rozhovore pre Hudba.sk. A čo na nich hovoria fanúšikovia? "Na Sunlips zbožňujem ich melódie, ktoré mi vždy vyčaria úsmev na tvári. A navyše, ich speváčka Viki je ako slniečko," zasníval sa na ich nedávnom košickom koncerte fanúšik Mišo.

V hudbe podtatranských rockerov City sa snúbi rockový drive a bluesový feeling, živel a nepredstieraný sentiment, text a hudobný výraz. Dvojzmyselný názov, čitateľný v angličtine i slovenčine, poukazuje na pulzujúci mestský život rovnako ako na city, ktorými žijeme. Bezprostrednosť živého prejavu mladej popradskej kapely zvykne spôsobovať prudký súzvuk publika s gitarovým soundom kapely. "Pod Tatrami je síce často chladnejšie ako v iných kútoch našej krajiny, ale City, tí ma vedia vždy rozpáliť," priznáva verná fanúšička kapely Sandra z Popradu.

Vranovská kapela Velvet Stone sa snaží na slovenskú rockovú scénu priniesť kompromis medzi extrémnou gitarovou hudbou a rádiovým pop rockom. "Na slovenskej scéne sú kapely orientované smerom k hardcore punku až metalu alebo na druhej strane robia príliš komerčnú hudbu, ktorá je tlačená do rádií. Našou snahou je vytvoriť skladby, ktoré by zaujali temnejšími gitarovými melódiami postavenými na melanchólii a smútku, ale zároveň, aby mali rytmus a zvuk prijateľný pre širšie publikum," prezrádzajú Velvet Stone o svojich ambíciách na domácej scéne.

"Naša hudba reflektuje otázky, udalosti a situácie, ktoré nás obklopujú, pričom odpovede sa pokúšame hľadať prostredníctvom hudby. Veľa ľudí nám po koncertoch hovorí, aby sme pokračovali a nevzdali sa. Myslím si, že energie máme dosť na to, aby sme ostali verní našej hudobnej filozofii." O tom, že energie majú na rozdávanie svedčí aj komentár fanúšičky Lenky po ich koncerte na festivale Bláznivé leto na Domaši: "Velvet Stone ma svojou hudbou vždy pritiahnu až pred pódium, kde s kamarátmi skáčeme a spievame od prvého tónu až dokonca."

Informácie pre Hudba.sk poskytol Edo Kopček, manažér kapiel a organizátor podujatia.

Súvisiaci interpreti: City, Sunlips, Velvet Stone