Mike Joyce, bubeník a bývalý člen dnes už neexistujúcej kultovej skupiny The Smiths (Morrissey, Johnny Marr, Mike Joyce a Andy Rourke) príde na budúci piatok 22. mája do Subclubu hrať ako DJ. Návštevníkom tohto výnimočného podujatia popúšťa svoje obľúbené pesničky od 80-tych rokov až po súčasnosť.

The Smiths vznikli v Manchestri v roku 1982. Kombinácia Morrisseyho textov a osobnosti s Marrovým skladateľským a aranžérskym talentom dala základ úspechu tohto výnimočného zjavu alternatívnej pop music. Skupina nahrala 4 štúdiové albumy a množstvo singlov, ktoré vyšli na uznávanej britskej nezávislej značke Rough Trade.

Za najúspešnejší je považovaný album 'The Queen Is Dead' z roku 1986. V polovici osemdesiatych rokov spôsobili The Smiths hlavne v Británii šialenstvo a vplyv ich hudby na ďalší hudobný vývoj trvá dodnes. Kto ich pozná, vie o tom svoje, a kto o tejto kapele zatiaľ nič nevie, má na budúci piatok ideálnu príležitosť spoznať jej tvorbu prostredníctvom DJského setu jedného z jej zakladajúcich členov.

O support sa postarajú Indiependent Sound, DJi Daniel Baláž a Robo Gregor z Rádia_FM a ďalší.

Night_FM (The Smiths Special)
piatok 22. máj 2009, 22:00
Bratislava, Subclub

Line-up:

Mike Joyce (ex The Smiths) - www.askmeaskmeaskme.com
Daniel Baláž (Rádio_FM)
Robo Gregor (Rádio_FM)
Indiependent Sound
...

Informácie pre Hudba.sk poskytol Braňo Krč zo Subclubu. Viac na www.subclub.sk a www.radiofm.sk.

Súvisiaci interpreti: The Smiths