Mladý slovenský spevák, skladateľ a textár Johnny Rei sa hudbe venuje od útleho detstva. Bol členom hneď niekoľkých hudobných skupín. Avšak v roku 2005 sa vydal na sólovú dráhu, ktorú odštartoval vydaním debutového singla 'Number One Singel'. Spolupracoval na ňom s Katkou Korček, Paľom Gregorom z kapely Tučnolist a Tybykem z Hexu.

O rok neskôr sa presťahoval do Londýna, kde nahral za neuveriteľných šesť dní vo vlastnej izbe debutový album s rovnomenným názvom.

V piatok, 28. augusta, odohral pred slovenským publikom svoj prvý samostatný koncert.

Po prvýkrát sa však domácim fanúšikom predstavil v rámci vystúpenia počas krstu kompilácie 'Get Tuned/Nalaď sa', o ktorú sa postaral náš portál.

Aj napriek konkurenčným akciám (Leonard Cohen, Uprising festival) sa na Johnnyho vystúpenie prišlo pozrieť zhruba 100 ľudí, čo je na začínajúceho umelca veľmi slušné číslo.

Spevák predstavil publiku všetky skladby zo svojho debutu, plus ponúkol aj vlastné verzie skladieb 'Message In A Bottle' od Stinga, 'Ray Of Light' od Madonny a skladbu 'Sunrise' od Duran Duran.

Napriek počiatočným spevákovým obavám, dopadol koncert, ako nám sám prezradil, nad jeho očakávania: "Mám z toho veľmi dobý pocit. Cítil som, že sa všetci veľmi dobre zabávame. Kapela hrala na 110%, ľudia sa bavili na 120%. Vtedy som už nerozlišoval
kapelu a fanúšikov. Aj skeptici zmenili názor. Jeden človek ma zastavil a
povedal, že o mne počul všeličo, dobré aj zlé, ale takýto fantastický
koncert naozaj nečakal."

Už dnes sa Johnny vracia naspäť do Londýna, pre svojich domácich fanúšikov však zanechal pozitívny odkaz: "Čoraz viac slovenských fanúšikov ma presviedča, že aj oni ma chcú počuť oveľa častejšie naživo, ale aj v rádiách či v televízii. A keďže Slovensko je moja rodná krajina, musím im vyhovieť."

Text: Miroslava Kuracinová
Foto: archív J. R.

Súvisiaci interpreti: Johnny Rei