Jarné Bratislavské Jazzové Dni sú tu opäť. S menšími zmenami, ale opäť s veľkými hviezdami! Tento rok sa organizátori rozhodli dávkovať skvelú hudbu postupne a rozdelili koncerty do troch mesiacov.

Festival odštartuje 29. apríla v Komárne pod holým nebom. Počas open air koncertu sa predstaví maďarský projekt 4 G Project, ktorý vznikol spojením šiestich popredných maďarských hudobníkov. Ďalším účinkujúcim bude maďarská kapela Hot Jazz Band. Vrcholom večera bude vystúpenie Boboša Procházku & Sitra Achra, s ktorými vystúpi ako špeciálny hosť Peter Lipa.

O necelý mesiac neskôr, 21. mája, sa festival presunie do Košíc, kde spolu s Bobošom Procházkom vystúpi aj východoslovenská kapela All From East Gappa Big Band.

Hlavným ťahákom bude pravdepodobne svetoznáma funky kapela Mezzoforte. Tá na Slovensku vystúpila už niekoľkokrát a vždy s obrovským úspechom. Momentálne sa okrem koncertovania plne venuje natáčaniu ich nového albumu, ktorého vydanie je naplánované na jeseň 2010.

Trojmesačná púť festivalu Jarné Bratislavské Jazzové Dni sa ukončí 19. júna v bratislavskom PKO, kde vystúpi už avizovaný John Mayall s New Bandom. Spolu s ním sa v Bratislave predstaví Luboš Andršt so svojím Blues Bandom feat. Peter Lipa a iní.

Jarné Bratislavské Jazzové Dni sú považované za mladšieho súrodenca Bratislavských Jazzových Dní, ktoré svoju históriu začali v roku 1975. Jarné Bratislavské Jazzové Dni sa tento rok uskutočnia už po tretí raz. V ich krátkej, ale bohatej histórii sa doteraz predstavili hviezdy ako Mino Cinelu, Rhonda Smith, Jamaaladeen Tacuma, Maceo Parker a ďalší.

Redakciu portálu Hudba.sk informovala Silvia Turnerová.

Foto: Juraj Cagáň - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: John Mayall, Mezzoforte