Dva festivaly v jednom, šesť pódií, 3 dni a 3 noci plné hudby, spolu vyše 100 účinkujúcich! S označením FM4 Frequency je reč o jednom z TOP európskych hudobných festivalov! Už o mesiac, 19. - 21. augusta sa areál Green Park pri rakúskom meste St.Pölten premení na dejisko jedného z najzaujímavejších hudobných podujatí v strednej Európe.

"Vždy sme sa snažili na FM4 Frequency priniesť čo najpestrejší program ozdobený veľkými hviezdami. Ak by sme chceli dôkladne spísať a vymenovať všetky hudobné žánre a štýly zastúpené na našom festivale, asi by nám nestačila ani jedna celá A4-ka papiera," vraví šéf a zakladateľ festivalu Harry Jenner. Organizátori za najväčšie lákadlá označujú vystúpenia kapiel Muse, Massive Attack, Billy Talent, Serj Tankian, Skunk Anansie či DJ-ské sety Deadmau5, Paula Kalkbrennera alebo Johna Digweeda.

Festival bude, podobne ako minulý rok, dômyselne rozdelený na Day Park a Night Park. Denná zóna s názvom Day Park ponúkne celú paletu koncertov najmä počas dňa až do noci. Naopak, zábavu počas troch nocí v zóne Night Park zaobstarajú rôznu DJ-i a elektronické projekty. Rakúsko je známe svojim silným ekologickým zmýšľaním a to sa veľmi výrazne prejavuje aj na festivaloch.

Na FM4 Frequency bude separovaný zber odpadu ako aj bonusy pre ekologicky sa správajúcich návštevníkov. Festival FM4 Frequency sa každoročne snaží svojom programom a službami osloviť aj Slovákov. Mesto St.Pölten je od Bratislavy vzdialené 150 kilometrov a pomer výška vstupného - ponúkaný program je veľmi priaznivý. Minulý rok navštívilo FM4 Frequency približne tisíc Slovákov.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz zo Skalar Music.

Súvisiaci interpreti: Billy Talent, deadmau5, Massive Attack, Muse, Serj Tankian, Skunk Anansie