Český spevák, herec a skladateľ David Kraus sa v roku 2010 pripravoval na vydanie nového albumu, ktorý sa na trhu objaví už o niekoľko mesiacov. Syn populárneho herca a moderátora Jana Krausa sa s ním chce predstaviť aj slovenskému publiku.

"Bol to pre mňa rok príprav a miešania novej platne, ktorá vyjde na jar. Postavil som novú kapelu a som s ňou veľmi spokojný. Je presne podľa mojich predstáv. No a v neposlednom rade hráme s kapelou v staronovej šou Jana Krausa s novým názvom, obmeneným realizačným tímom v inej televízii," zhodnotil David svoj hudobný rok 2010.

Sú však aj veci, ktoré ho sklamali. "Najviac ma štve politická situácia v Čechách. Bol som dvakrát voliť a je to nanič. Aj tak sa potom tí skorumpovanci dohodnú ako chcú a namiesto toho, aby pracovali pre nás občanov, okrádajú nás a my im v tom akurát prekážame. A akú stranu volíte je jedno, pretože v politike už ide len o peniaze a uplatiť sa tu dá všetko. Je to jedna banda," hovorí rozhorčene mladý Kraus. "Radosť mi však urobila nová televízia, pre ktorú s otcom robíme. Vážia si našu prácu a otec má konečne slobodu hovoriť si čo chce."

A aké sú jeho novoročné predsavzatia? "Moje plány sa týkajú hlavne novej platne, ktorá vyjde na jar a potom by mali nasledovať vystúpenia na festivaloch a šnúra. Chcel by som konečne zahrať na pár festivaloch a koncertoch na Slovensku. Album budem na Slovensku aj vydávať a vo svojom tíme mám dvoch veľmi šikovných Slovákov, ktorí mi so všetkým pomáhajú. Takže sa teším na československý rok," dodal s úsmevom David Kraus, ktorého najznámejšia skladba je o československej láske k známej herečke Zuzane Norisovej.


David Kraus - Zuzana

Čo priniesol rok 2010 a aké plány do nového roka majú ďalší domáci interpreti, si môžete prečítať TU.

Fotografiu pre Hudba.sk poskytla Alexandra Popovičová.

Súvisiaci interpreti: David Kraus