Skladba Tisíc divov, možno aj viac od skupiny Vidiek mieri do slovenského rozhlasového éteru v celkom novej úprave. Postaral sa o ňu známy dídžej a producent Milan Lieskovsky. Ten sa s myšlienkou o remixe starého hitu pohrával už niekoľko rokov. Pieseň totiž patrila medzi jeho srdcovky už v časoch, keď bol jedinou televíznou hitparádou Triangel. Napokon nepôjde len o klasický remix, ale o úplne novú verziu piesne, ktorú znova naspieval Janko Kuric.

Líder kapely Vidiek bol nápadom na "oprášenie" vyše dvadsaťročnej piesne nadšený. Sám je poslucháčom tanečnej hudby a keď Milanovi ponúkol, že ju nanovo prespieva, spolupráci nestálo nič v ceste. Vokálmi na "1000 divov Milana Lieskovskeho" prispela aj jeho dvorná speváčka Nicol Cache.

Oficiálna premiéra slovenskej hudobnej klasiky Tisíc divov, možno aj viac v tanečnej úprave sa uskutočnila minulý týždeň v známom bratislavskom klube, kde Milan Lieskovsky odohral svoj set. Nový remake skladby, ktorú v minulosti remixoval aj Ďuďo z kapely Hex, sa objaví na pripravovanom Milanovom druhom autorskom albume. Tento týždeň začal singel rotovať aj v rádiách, na internete je zverejnená minútová ukážka.


Milan Lieskovsky vs. Vidiek - Tisíc divov, možno aj viac (2011)


Vidiek - Tisíc divov, možno aj viac (1988)

Redakciu Hudba.sk informovala Dáša Dianová z Fun Radia.

--
Foto: Myspace.com/milanlieskovsky

Súvisiaci interpreti: Milan Lieskovsky, Vidiek