Promotéri spomienkového koncertu pre Michaela Jacksona vo Veľkej Británii na žiadosť fanúšikov zrušili účasť rockovej skupiny Kiss na tomto podujatí. Priaznivcom Kráľa popu sa nepáčilo, že na koncerte vystúpi kapela, ktorej člen obvinil Jacksona z pedofílie. Basgitarista skupiny Gene Simmons totiž minulý rok otvorene priznal, že speváka spája s pedofíliou.

Pre Classic Rock Magazine o Jacksonovi vtedy povedal: "Je jedno, aké milé boli moje spomienky a myšlienky o Michaelovi. Jediné zmienky, ktoré kto kedy na celom svete o Michaelovi Jacksonovi v súvislosti so sexom mal, vždy vyslovili deti, konkrétne chlapci vo veku od 10 do 14 rokov; nikdy nie dievčatá v tom či vyššom veku, ani nie dospelí muži." Podujatie s názvom Michael Forever - The Tribute Concert sa bude konať 8. októbra na Millennium Stadium vo waleskom meste Cardiff.

Predstavia sa na ňom speváčky Christina Aguilera a Leona Lewis, popová formácia JLS, spevák a rapper Cee Lo Green z Gnarls Barkley, legenda vydavateľstva Motown Smokey Robinson či britská hviezda r'n'b Craig David. Hold Kráľovi popu vzdajú aj ďalší interpreti, ktorých mená organizátori postupne zverejňujú.

Nápad usporiadať koncert na počesť legendárneho umelca, ktorý dostala jeho matka Katherine, rozdelil spevákovu rodinu. Túto myšlienku podporila spevákova sestra La Toya a bratia Tito, Marlon a Jackie; bratia Jermaine a Randy však tvrdia, že ich rodina by sa mala namiesto organizovania koncertu sústrediť na súdny proces s osobným lekárom Michaela Jacksona, ktorý sa začne 26. septembra v Los Angeles.

--
Zdroj: SITA
Foto: Kissonline.com