Americká R'n'B speváčka a herečka Macy Gray sa už 23. februára predstaví v pražskom klube SaSaZu. Ako svoju predskokanku si vybrala mladú talentovanú pesničkárku Lenny, ktorá je držiteľkou ocenenia Anděl ako Objav roku.

Lenny na seba upozornila debutovým EP All My Love. Úspech nasledujúceho EP Fighter ju však vyniesol na výslnie pozornosti, vďaka čomu sa stala žiadanou interpretkou. Lenny sa dosiaľ predstavila na významných českých festivaloch a bola aj jedným z hostí na vypredaných Kryštof kempoch. Medzi úspechy mladej hudobníčky patrí i nahratie titulnej skladby k filmu My 2.

"Macy som v minulosti často počúvala, pretože jej hudba ma textovo i hudobne veľmi oslovila. Ponuka zahrať si s ňou na jednom pódiu je pre mňa veľká pocta a neskutočne sa na tento zážitok teším," uviedla Lenny, ktorá v súčasnosti pracuje na svojom debutovom štúdiovom albume, ktorý by sa na trh mal dostať ešte tento rok. Zároveň pokračuje v štúdiu na jednej z londýnskych hudobných škôl.


Turné v znamení nového albumu

Americká R'n'B speváčka a herečka Macy Gray zavíta do pražského klubu SaSaZu vo februári. V hlavnom meste Českej republiky vystúpi 23. februára. Rodáčka z Cantonu v Ohiu odštartuje európsku koncertnú šnúru 5. februára v Dubline. Následne vystúpi napríklad 14. februára v Londýne, 22. februára v Mníchove, 25. februára vo Varšave a v mnohých ďalších mestách.

Na turné predstaví nový album The Way, ktorý uviedla na trh 7. októbra. "Chcela som vytvoriť nahrávku, ktorá odráža moju osobnosť ženy, matky i umelkyne. Tento album je pre mňa veľmi osobný. Chcem, aby moji fanúšikovia pochopili, čím v živote som a cítili sa inšpirovaní mojou hudbou," uviedla hudobníčka na margo novej platne.

Macy Gray má okrem spomínanej nahrávky na konte albumy ako The Id (2001), Big (2007), The Sellout (2010) Covered (2012) alebo Talking Book (2012). Zahrala si napríklad vo filmoch Training Day (2001), Spider-Man (2002), Gang of Roses (2003), Cesta okolo sveta za 80 dní (2004) či Domino (2005). Je držiteľkou dvoch Brit Awards a jednej Grammy.


Zdroj: PR, SITA
Foto: Ondřej Pýcha - Universal Music

Súvisiaci interpreti: Macy Gray