Ikona talianskeho popu pred piatimi rokmi vo vypredanej Steel aréne fanúšikom sľúbila, že sa do Košíc vráti a svoj sľub tento rok naozaj splní. V rámci jesenného turné po 21 európskych mestách odohrá Eros Ramazzotti 30. septembra na rovnakom mieste exkluzívne svoj jediný tohtoročný koncert na Slovensku.

Spevák si vo februári 2010 absolútne podmanil košické publikum, no aj on sám ostal atmosférou unesený. Sľúbil preto, že sa do Košíc vráti a od dnešného dňa je jasné, že sa tak stane už o niekoľko mesiacov. Fanúšikovia sa môžu tešiť nielen na najväčšie hity, ale aj na skladby z pripravovaného nového albumu.

Eros Ramazzotti debutoval prvým singlom v roku 1982, no hviezdnu kariéru definitívne naštartoval až o dva roky na festivale v San Reme, kde vo veku 21 rokov zabodoval u publika aj kritikov. Vo svojom štýle spojil s noblesou jemu vlastnou taliansku kantilénu, rock, soul, aj blues a jeho hviezda začala rýchlo stúpať. Dnes sa môže pochváliť viac ako 55 miliónmi predaných nahrávok a spoluprácou so speváckymi celebritami ako Cher, Tina Turner, Andrea Bocelli, Anastacia, Luciano Pavarotti, Elton John alebo Joe Cocker. Ako jeden z mála neanglicky spievajúcich interpretov si získal fanúšikov (a najmä fanúšičky) po celom svete vďaka svojmu šarmu a sexepílu.

"Som nepolepšiteľný romantik," vyhlasuje o sebe charizmatický spevák s menom starogréckeho boha lásky. V jeho tvorbe, ale aj v elektrizujúcej komunikácii s publikom na koncertoch, to je skutočne cítiť. Muzikantsky v dokonalej harmónii strieda vášnivé soft-rockové skladby s jemnými baladami (často s autobiografickým základom) a to z neho už tri desaťročia robí spevácku hviezdu najvyššieho kalibru. 


Informácie pre Hudba.sk poskytol PR manažér Imrich Makó.

Foto: Stefania Rosini

Súvisiaci interpreti: Eros Ramazzotti