Anglický hudobník Peter Hook, známy z pôsobenia v kapelách Joy Division a New Order, sa opäť vráti na Slovensko. Po februárovom koncerte s projektom The Light v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC) a júnovom vystúpení na východoslovenskom PoKe festivale sa tentoraz v MMC predvedie ako dídžej.

Jeho vystúpenie sa uskutoční na sklonku letných školských prázdnin - v piatok 31. augusta. Vstupenky na státie sa v sieti Ticketportal predávajú za 17 eur, VIP lístok sa dá kúpiť za 29 eur.

Päťdesiatšesťročný basgitarista je spoluzakladateľom post-punkovej formácie Joy Division, ktorá pôsobila na scéne v rokoch 1976 až 1980. Po úmrtí speváka Iana Curtisa založili ostatní členovia skupinu New Order. Hook v nej pôsobil až do roku 2007 a je podpísaný pod všetkými ôsmimi štúdiovými nahrávkami. Počas pôsobenia v nej sformoval kapely Revenge a Monaco.

Ešte pred odchodom z New Order sa stal členom ďalšej skupiny Freebass, ktorú okrem neho tvorili basgitaristi Andy Rourke a Gary "Mani" Mounfield a spevák Gary Briggs. S projektom The Light vlani vydal EP nahrávku 1102 2011 EP.

Prečítajte si:

Peter Hook v Bratislave oživil legendu Joy Division (reportáž a foto z MMC)
Prešov + Košice = POKE (rozhovor s organizátormi festivalu)

Zdroj: SITA (Ticketportal.sk)
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Peter Hook