Študentku prestížnej umeleckej školy Joy Bonfield-Colombara zachránil darček pre Lila Waynea. Nemala na zaplatenie ročného školného 9500 libier na londýnskej univerzite Royal College of Art, keď jej napísal priateľ amerického rapera, že potrebuje darček pre Lila Waynea.

Joy Bonfield-Colombara, ktorá si hovorí Joy BC, sa snažila získať peniaze aj prostredníctvom crowdfundingu, kde sa jej však z potrebnej sumy podarilo vyzbierať len 1500 libier. Zrejme práve vďaka svojej kampani však jedného dňa dostala email so žiadosťou o výrobu darčeka pre Lila Waynea k jeho 36. narodeninám.

Študentka kedysi veľa počúvala hip-hop a tancovala na skladby Lila Waynea v klube, takže to bola pre ňu neodolateľná ponuka. Zárobok jej nielen zaplatil ročné školné, ale po tejto lukratívnej zákazke sa už o ďalšie zaujímavé pracovné ponuky asi báť nemusí.  

Prívesok pre Lila Waynea od Joy BC Zdroj: Joy BC

Na vyhotovenie darčeka mala dva až tri týždne. Prívesok je vyrobený z 18-karátového zlata a zobrazuje tvár Lila Waynea, pričom je vyložený dvomi diamantmi v mieste, kde má Lil Wayne charakteristické tetovanie v tvare slzy, ktoré reprezentuje úmrtie ľudí v jeho rodine. 

Koncom septembra vydal Lil Wayne nový štúdiový album Tha Carter V, na ktorom spolupracoval aj so Snoop Doggom, Nicki Minaj, Travis Scott či Kendrickom Lamarom. V USA sa dostala nahrávka na vrchol rebríčka Billboard 200, v Británii dosiahla v rebríčku predajnosti UK Charts na piatu priečku. 


Autorka: Marína Valentovičová
Foto: Owen Sweeney/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Lil Wayne