Fanúšikovia tvorby legendárnej punk-rockovej skupiny Ramones sa 15. mája dočkajú nového sólového albumu zosnulého speváka Joeyho Ramonea. Nahrávka s názvom Ya Know? bude obsahovať 17 skladieb vrátane kúskov ako Rock & Roll Is the Answer, New York City alebo Waiting for That Railroad.

Ide o dosiaľ nevydané demoverzie piesní, ktoré sa pôvodne mali dostať na jeden z albumov od Ramones, iné boli zase určené na jeho pripravovanú sólovku. Dodatočne sa pod piesne podpísali napríklad Joan Jett, Steven Van Zandt zo Springsteenovho E Street Bandu, členovia Cheap Trick či Richie Ramone. "Ide o hudobníkov, ktorí boli skutočnými priateľmi Joeyho," povedal producent nahrávky Ed Stasium. Album v sobotu 21. apríla predznamená zatiaľ neznámy singel, ktorý vyjde v rámci Record Store Day.

Friends of Joey feat. Richie Stotts - Rock and Roll Is The Answer (Joey Ramone cover)

Joey Ramone zomrel ako 49-ročný 15. apríla 2001 v New Yorku na rakovinu. V čase úmrtia údajne počúval pieseň In a Little While od U2. Rok po jeho smrti uviedli skupinu Ramones do Rock'n'rollovej siene slávy. Ďalší dvaja spoluzakladatelia tejto kapely na svete nezostali dlho po ňom. Basgitarista Dee Dee Ramone zomrel 5. júna 2002 a gitarista Johnny Ramone 15. septembra 2004. Joey Ramone má doteraz na konte len jedinú sólovú nahrávku Don't Worry About Me (2002), ktorú otvára coververzia What a Wonderful World.

Friends of Joey feat. Mickey Leigh - New York City (Joey Ramone cover)

Friends of Joey feat. Richie Ramone - Somebody Put Something In My Drink (Ramones cover)

Joey Ramone - What a Wonderful World
 Informácie zverejnila webová stránka NME.com.

Zdroj: SITA
Foto: Jenny Lens - Joeyramone.com, AP Photo/George DuBose (2)

Súvisiaci interpreti: Ramones