Hoci ich história siaha ešte ďalej, rok 1994 bol pre bratov Matyinkovcov a skupinu Maduar skutočne prelomovým. Vtedy totiž vyšiel debutový album I Feel Good, z ktorého okrem rovnomenného singla pochádza aj ich najväčší hit z obdobia spolupráce s Erikom Arestom a Barbarou Haščákovou, Do It.

Pri tejto príležitosti vyrazí Maduar na konci marca na koncertné turné s názvom Hafanana The Best Of Tour, na ktorom predstaví naživo všetky svoje najväčšie hity. Vďaka na mieru šitej videoprojekcii a pozvaniu špeciálneho hosťa, ktorým je víťazka Hlasu Česko Slovenska z roku 2012 Ivanna Bagová, čaká návštevníkov koncertov skutočný návrat v čase.

"V tomto roku plánujeme k výročiu zrealizovať 25 koncertov, z toho trinásť na jar, šesť v lete a ďalších šesť na jeseň," uviedol zakladajúci člen Maduaru Juraj Matyinko. "Je pre nás až neuveriteľné, že aj po 25 rokoch si ľudia ešte stále pamätajú naše hity a na koncertoch ich spievajú spolu s nami. Sme za to veľmi vďační a neskutočne si to vážime. Aj preto sa na pripravované koncerty veľmi tešíme a veríme, že na nich bude skvelá atmosféra a všetci si to spoločne maximálne užijeme. O to viac, že vo väčšine prípadov bude s koncertom spojená aj následná Oldies party, takže návštevníci koncertu sa budú môcť baviť ďalej aj po jeho skončení," dopĺňa ho brat Ladislav Matyinko.


Nová výberovka, dokument aj výstava v múzeu
 
Keďže sa jedná o významný míľnik v živote kapely, chcú fanúšikom ponúknuť aj niečo navyše. "Pripravili sme špeciálne dvoj-CD s výberom našich najznámejších hitov, ktoré sme doplnili o osem nových, doteraz nevydaných skladieb. Fanúšikovia si ho budú môcť zakúpiť na našich koncertoch alebo prostredníctvom e-shopu na našej oficiálnej webstránke," hovorí Juraj. Kapela tiež chystá megamix najväčších hitov určený pre českých a slovenských dídžejov a novú letnú skladbu, ktorú pripravuje spolu s producentom Marekom Vozárom.

"Ďalšou zaujímavosťou bude premiéra dokumentárneho filmu o našej skupine z dielne Mateja Kováča, mladého talentovaného filmára z Rimavskej Soboty, ktorý už za svoju tvorbu získal niekoľko ocenení. No a sme obzvlášť poctení ponukou Gemersko-malohontského múzea v Rimavskej Sobote pripraviť expozíciu mapujúcu históriu Maduaru od jej začiatkov až po dnes. Jej otvorenie je naplánované na 18. mája, kedy budeme v amfiteátri v našom rodnom meste končiť jarnú časť nášho turné veľkým koncertom pod holým nebom," dodáva Ladislav.

Maduar - Hafanana The Best Of Tour 2019 (jarná časť):

29. 3. - Nová Dubnica, Klondajk Kolačín
30. 3. - Trnava, Hotel Holiday Inn
31. 3. - Holíč, Beseda
26. 4. - Martin, Hotel Turiec
27. 4. - Nitra, Luna Club
30. 4. - Košice, Retro Cult Club
3. 5. - Michalovce, Jack Pub
4. 5. - Krompachy, Hotel Plejsy
7. 5. - Poprad, Fabrika Restaurant
10. 5. - Zvolen, DK ŽSR
11. 5. - Zem. Kostoľany, La Striga Club
17. 5. - Bratislava, Club Hron
18. 5. - Rimavská Sobota, Amfiteáter

Vstupenky:  


Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)
Foto: M&M Brothers, archív Maduar

Súvisiaci interpreti: Maduar