Americký hudobník Jack White si nepraje návrat formácie The White Stripes na scénu. Tridsaťšesťročný muzikant povedal v rozhovore pre magazín NME, že ak by k reunionu skutočne došlo, "bolo by to smutné". Podľa neho by sa ku comebacku uchýlil len vtedy, ak by bol na pokraji bankrotu.

"Pravdepodobne by som povedal rezolútne nie. Nemá to žiadnu šancu. Neviem si predstaviť reálny dôvod, aby k tomu došlo. Nie som ten typ, ktorý skončí s bejzbalom a hneď na druhý rok ohlási návrat," povedal White.

"Ak by ma malo niečo prinútiť zmeniť môj názor, viem si predstaviť len to, že budem čeliť bankrotu a budem potrebovať peniaze, čo by bolo smutné. Spolu s oznámením o comebacku by som zrejme musel vydať aj vyhlásenie, v ktorom sa za tento návrat ospravedlním," dodal detroitský hudobník.

The White Stripes vznikli v roku 1997 v Detroite. Jedinými členmi boli bývalí manželia Jack a Meg Whiteovci. Svoj debutový eponymný album vydali v roku 1999, po ňom nasledovalo ešte päť štúdioviek: De Stijl (2000), White Blood Cells (2001), Elephant (2003), Get Behind Me Satan (2005) a Icky Thump (2007). Okrem toho majú na svojom konte aj EP Walking with a Ghost (2005) a živý album Under Great White Northern Lights (2010). Skupina naposledy koncertovala v roku 2007, začiatkom februára 2011 oznámila definitívne ukončenie činnosti.

Jack White sa v uplynulých rokoch venoval svojmu vydavateľstvu Third Man Records a okrem toho pôsobil v skupinách The Raconteurs a The Dead Weather. Nahrával aj s producentom Danger Mouseom a talianskym skladateľom Daniele Luppim, výsledkom ich minuloročnej spolupráce sú tri skladby vrátane skvelého singla Two Against One.

Už o mesiac uvedie na trh svoj debutový sólový štúdiový album s názvom Blunderbluss. Prvým singlom je skladba Love Interruption so speváčkou Ruby Amanfu, ku ktorej už vznikol aj videoklip. Ďalší singel s názvom Sixteen Saltiness vyšiel len pred pár dňami, vypočuť sa dá na oficiálnej stránke Jackwhiteiii.com.

O tom, že návrat k spolupráci s bývalou manželkou naozaj v dohľadnej dobe nehrozí, svedčí aj pohľad na jeho novú kapelu - samé ženy. Od 15. mája bude White koncertovať v USA a Kanade, v júni a júli sa predstaví aj v európskych krajinách, konkrétne v Holandsku, Veľkej Británii, Belgicku, Nemecku a Francúzsku.

Jack White - Love Interruption (live - Saturday Night Live, 2012)

Danger Mouse, Daniele Luppi feat. Jack White - Two Against One

Informácie zverejnila webová stránka NME.com.

Zdroj: SITA
Foto: Jackwhiteiii.com

Súvisiaci interpreti: The White Stripes