Anglická rocková kapela New Order vydá 9. septembra rozšírenú reedíciu kompilácie Singles (2005). O mastering novinky sa postaral v štúdiu Abbey Road Frank Arkwright, ktorý stojí aj za reedíciami nahrávok skupín ako The Smiths alebo Blur.

Nová verzia Singles bude obsahovať skladbu I’ll Stay With You zo štúdiovky Lost Sirens (2013) či upravené single Nineteen63, Run 2, Bizarre Love Triangle, True Faith, Spooky, Confusion a The Perfect Kiss. Pôjde už o druhú tohtoročnú reedíciu jednej z nahrávok manchesterskej formácie. Minulý mesiac totiž ponúkli rozšírenú verziu ich desiatej štúdiovky Music Complete (2015), ktorá nesie jednoduchý názov Complete Music. 


New Order založili v roku 1980 bývalí členovia už nefungujúcej kapely Joy Division - Bernard Sumner, Peter Hook a Stephen Morris spoločne s Gillian Gilbert. V súčasnosti v skupine pôsobia aj Tom Chapman a Phil Cunningham, pričom spomínaný Hook skupinu opustil v roku 2007. Formácia už mala dve prestávky, v rokoch 1993 až 1998 a neskôr v období 2007 až 2011. Prvý album Movement vydali v novembri 1981 a zatiaľ naposledy ponúkli spomínanú nahrávku Music Complete. So štúdiovkami Technique (1989) a Republic (1993) sa im podarilo dobyť UK Chart. Na konte majú single ako Blue Monday, Confusion či True Faith.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/NewOrderOfficial 

Súvisiaci interpreti: New Order