Americká speváčka, hudobníčka a skladateľka Norah Jones vydá na jar nový album. Na nahrávke s názvom Little Broken Hearts dlhodobo spolupracuje s producentom a hudobníkom známym ako Danger Mouse. Dvojica spoločne zložila všetky skladby, Danger Mouse prispel na album aj ako muzikant. Tridsaťdvaročná speváčka na tento rok chystá aj svetové turné.

Jones už vlani hosťovala na albume Rome (2011), ktorý nahrali Danger Mouse a taliansky skladateľ filmovej hudby Daniele Luppi. Na unikátnej nahrávke inšpirovanej hudbou zo spaghetti westernov naspievala piesne Season's Trees, Black a Problem Queen. Tri skladby naspieval aj Jack White.

Danger Mouse & Daniele Luppi feat. Norah Jones - Black (live)

Piesne, ktoré vyjdu na jar na Little Broken Hearts, začali vznikať počas sessions k albumu Rome. Norah Jones a Danger Mouse ich dokončili na jeseň, pričom skladateľsky ide o spoločné dielo a sami nahrali aj väčšinu nástrojov.

Norah Jones je držiteľkou desiatich cien Grammy. Vydala zatiaľ štyri štúdiové albumy - Come Away with Me (2002), Feels Like Home (2004), Not Too Late (2007) a The Fall (2009), pričom prvé tri sa umiestnili na prvej priečke albumových rebríčkov v USA, Veľkej Británii, Kanade, Austrálii, Nemecku, Francúzsku či Japonsku. K jej najznámejším skladbám patria single Don't Know WhyCome Away with MeSunrise či Thinking About You.

Danger Mouse je známy predovšetkým ako polovica dua Gnarls Barkley, spolupracoval však aj s The Black Keys, Beckom, Jackom Whiteom či Damonom Albarnom (Gorillaz a The Good, the Bad & the Queen). Vlani získal cenu Grammy v kategórii Producent roka, v ktorej bol od roku 2005 nominovaný už päťkrát. S Gnarls Barkley má na konte aj ďalšie prestížne ocenenia a nominácie.

Danger Mouse & Daniele Luppi feat. Norah Jones - Season's Trees (live)

Danger Mouse & Daniele Luppi feat. Jack White - Two Against One

Informácie pochádzajú z webovej stránky DigitalSpy.co.uk.

Zdroj: SITA, pm
Foto: Norahjones.com, Romealbum.com

Súvisiaci interpreti: Norah Jones