Americká speváčka Taylor Swift kvôli právny problémom sťahuje aplikáciu Swift Life s prémiovým obsahom pre fanúšikov. Ustúpila tak požiadavke počítačovej spoločnosti s rovnakým názvom, ktorej sa nepáčila podobnosť názvov a požadovala zastavenie užívania značky.

Keď Taylor Swift v decembri 2017 spúšťala aplikáciu Swift Life, krátko po vydaní štúdiovky Reputation, vôbec netušila, že projekt sa nedožije dvoch rokov. V aplikácii Swift Life mohli fanúšikovia nájsť prémiový obsah a mali tiež prednostný prístup k predaju vstupeniek na koncerty americkej hviezdy. Plány spoločnosti Taylor s aplikáciou Swift Life však prekazili právne "ťahanice" s počítačovou spoločnosťou SwiftLife z New Yorku.

Jej majiteľ Patrick Lloyd Yves Benot spochybnil podobnosť značiek a podal žalobu, aby zabránil speváčke v ďalšou užívaní názvu. Hoci sa snažili právnici Taylor Swift podať argumenty, ktoré by spochybňovali tvrdenie podnikateľa, napríklad, že obe značky sú zamerané na absolútne odlišné publikum, napokon museli ustúpiť.

Aby speváčka predišla súdnemu sporu, jej spoločnosť oznámila ukončenie aplikácie. V súčasnosti už nie je možné si aplikáciu stiahnuť a 1. februára aplikáciu vypnú úplne.


Autorka: Marína Valentovičová
Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Taylor Swift