Barbadoská speváčka Rihanna po "super-triu" (s Kanye Westom a Paulom McCartneym) prekvapila ďalšou zmenou štýlu - a opäť pozitívne. V piesni Towards the Sun, ktorú nahrala pre animovanú snímku Home, ju sprevádza spevácky zbor a vyšperkovaná filmová hudba, akú ste v jej tvorbe ešte nepočuli.

Povznášajúca novinka má hudobne aj náladou asi najbližšie k jej spolupráci s Coldplay na piesni Princess of China. Novú pieseň Rihanna napísala spoločne s Tiagom Carvalhom a Garym Bakerom, stiahnuť si ju môžete prostredníctvom služby iTunes. Podľa informácií magazínu Spin prinesie soundtrack filmu Home aj ďalšie nové skladby nielen od Rihanny. Prispeli naň aj Charli XCX, Kiesza či Jennifer Lopez.

27-ročná Rihanna sa okrem hudby podieľala aj priamo na filme. Prepožičala totiž svoj hlas jednej z hrdiniek príbehu - Gratuity "Tip" Tucci. V snímke spoločnosti Dreamworks, ktorá sa do slovenských kín dostane 26. marca pod názvom Konečne doma, nahovorili ďalšie postavy aj Jennifer Lopez, Jim Parsons či Steve Martin.


Ďalšou speváčkinou novinkou je spoločné turné s raperom Kanye Westom, ktoré odštartuje 25. júla v Estónsku. Ďalšie termíny budú zverejnené spolu so spustením predaja lístkov 5. marca. West v minulosti odohral spoločné šnúry s hip-hopovými kolegami ako sú Jay Z a Kendrick Lamar, no spojenie s barbadoskou speváčkou nie je až takým prekvapením. V roku 2008 Rihanna hosťovala na Westovom Glow in the Dark Tour a medzitým viackrát spolupracovali v štúdiu - naposledy v spomínanom "super-triu" na skladbe FourFiveSeconds. Okrem toho obaja chystajú na tento rok nové albumy, pričom Kanye sa na Rihanninej novinke s pracovným názvom R8 podieľa ako výkonný producent.

Pravdepodobný tracklist soundtracku Home:
(objavil sa na Amazon.com, neskôr ho však zo stránky zmazali)

1. Charli XCX - Red Balloon
2. Clarence Coffee Jr - Run to Me
3. Rihanna - Dancing In the Dark
4. James Clark - Peaceful Holiday
5. Jim Parsons - Boov Death Song
6. Rihanna - Towards the Sun
7. Rihanna - As Real As You And Me
8. The Platters - Deck the Halls
9. Stargate & Balkan Beat Box - Slushious
10. Rihanna - Only Girl (In the World)
11. Kiesza - Cannonball
12. Rihanna - Drop That
13. Jennifer Lopez - Feel the Light

Text: Hudba.sk (zdroj: SITA, Complex.com, Consequenceofsound.com, archív)
Foto: Jordan Strauss/Invision/AP // Dreamworks

Súvisiaci interpreti: Rihanna