Skupina Le Payaco vydá po piatich rokoch svoj šiesty štúdiový album s názvom Pohybliví v nehybnom. Členovia kapely o ňom hovoria ako o "vydarenom, úprimnom a kompaktnom vokálno-inštrumentálnom diele. Stále to isté Le Payaco, len zas trocha iné. Symbióza protikladov v najlepšom slova zmysle."

Autormi hudby a textov sú všetci traja muzikanti Tomáš Sloboda (hlavný spev, gitara), Martin Stempel (basgitara, spev) a Juraj Vitéz (bicie, perkusie, spev), s výnimkou titulnej skladby Pohybliví v nehybnom, ktorej text napísal Lyrik H. V štúdiu kapelu doplnil gitarista Tomáš Vagaský, ktorý je tiež súčasťou koncertnej zostavy. O obal platne sa postaral známy slovenský fotograf a kameraman Boleslav Boška, ktorý nahrávke vdýchol vizuálny koncept.

Návrat k začiatkom - spoločnej tvorbe na chalupe

"Sú to naše životy, zachytené do 43 minút. Nič viac, nič menej," hovorí o albume Tomáš Sloboda. Le Payaco svoj nový materiál pripravovali na chalupe a vrátili sa tak k svojim koreňom, kedy traja kamaráti spoločne tvorili hudbu aj texty v kľude uprostred okolitej prírody, ďaleko od mesta.

"Po tých všetkých rokoch sme zistili, že keď neurobíme krok späť a nevrátime sa k našim počiatkom, kedy sme spoločne trávili čas na chalupe pri tvorbe, album nevznikne tak rýchlo. A možno nevznikne vôbec. Žijeme každý úplne iné životy, niekto sa ponáhľa viac, niekto menej. Rodiny, deti, robota a koníčky. Keď sa stretneme v skúšobni, máme málo času naladiť sa na spoločnú vlnu. Preto sme zvolili náš osvedčený recept - vypadli sme von z mesta," približuje Juraj Vitéz. Osvedčený recept zafungoval a výsledkom je album Pohybliví v nehybnom, ktorý je originálny a nepredvídateľný, no zároveň spevavý a pesničkový, ako sú priaznivci kapely zvyknutí.  

Album vyjde vo vydavateľstve Bruuder Records, ktorého zakladateľom je práve člen pajácov a veľký nadšenec vinylových platní Tomáš Sloboda. Začiatkom apríla bude novinka dostupná najskôr iba digitálne vo všetkých známych streamingových službách. Na LP a CD bude k dispozícii na krste, ktorý sa uskutoční 16. apríla v bratislavskom Majestic Music Clube. Album sa však bude dať aj predobjednať za špeciálnu cenu na stránke vydavateľstva Bruuder.eu, a to už od 10. marca, kedy kapela zverejní aj prvý singel.

Vstupenky:  

Zdroj: PR článok / Predpredaj.sk
Foto: Martin Črep

Súvisiaci interpreti: Le Payaco