Americký spevák Marilyn Manson vyhodil zo svojej rovnomennej kapely dlhoročného basgitaristu Twiggyho Ramireza. Dôvodom je údajné znásilnenie, z ktorého muzikanta obvinila jeho bývalá partnerka Jessicka Addams.

Speváčka kapely Jack Off Jill nedávno na Facebooku uviedla, že ju Twiggy Ramirez, vlastným menom Jeordie Osbourne White, znásilnil v čase, keď spolu randili, čo bolo približne pred 20 rokmi. Líder skupiny Brian Hugh Warner alias Marilyn Manson na obvinenia zareagoval veľmi ráznym rozhodnutím.

Rozdelil fanúšikov a vyvolal diskusiu

"Rozhodol som sa, že Jeordie White už nebude členom kapely Marilyn Manson a počas turné ho niekto nahradí. Prajem mu všetko dobré," napísal spevák na sociálnych sieťach. Vyvolal tým veľkú diskusiu medzi fanúšikmi a z množstva komentárov pod jeho statusom na Facebooku je zrejmé, že to prijali ťažko. Viacerí ho za vyhodenie bagitaristu kritizujú a tvrdia, že kým nie je nič dokázané, mala by platiť prezumpcia neviny, iní však jeho rozhodnutie ocenili.

"Myslím, že Marilyn Manson pozná Twiggyho a jeho charakter lepšie ako ktokoľvek z vás a ak sa chce od takej osoby dištancovať, tak ja ho za to chválim. Nemyslím si, že by to urobil, keby si myslel, že tie obvinenia sú vymyslené," uviedla jedna z fanúšičiek kapely. "Vyhodil si násilníka rýchlejšie ako Národná futbalová liga, katolícka cirkev, či Hollywood a aj tak obviňujú za nedostatok etiky v tejto krajine teba," uviedla ďalšia. Narážala tým na kritiku kontroverzného spevákovho imidžu a tvorby, v ktorej extrémnou formou poukazuje na zvrátené hodnoty a pokrytectvo.

TIP: Prečítajte si recenziu najnovšieho albumu Heaven Upside Down

Twiggy Ramirez je pseudonym vytvorený podľa anglickej modelky Twiggy a amerického sériového vraha Richarda Ramireza. Muzikant hral v kapele Marilyn Manson s viacerými prestávkami od roku 1993, pričom pôsobil ako gitarista aj basgitarista. So skupinou vydal nahrávky ako Smells Like Children (1995), Antichrist Superstar (1996), Mechanical Animals (1998), The Last Tour on Earth (1999), Holy Wood (In the Shadow of the Valley of Death) (2000), The High End of Low (2009) či Born Villain (2012).

V minulosti bol tiež členom kapely A Perfect Circle. Spolupracovali s ním napríklad aj Nine Inch Nails alebo Josh Homme v rámci projektu The Desert Sessions. V súčasnosti pôsobí v skupine Goon Moon.

Správa o vyhodení basgitaristu z Mansonovej kapely prišla len dva dni po tom, ako zomrel zakladateľ a niekdajší gitarista formácie Daisy Berkowitz. Muzikant, vlastným menom Scott Putesky, prehral v nedeľu 22. októbra štvorročný boj s rakovinou hrubého čreva. Dožil sa 49 rokov.

Zdroj: SITA (Nme.com), Facebook
Foto: Facebook.com/twi99yramirez

Súvisiaci interpreti: Marilyn Manson