Britský hudobník Jeff Beck zrušil druhú časť aktuálneho európskeho turné. Dôvodom sú bližšie nešpecifikované zdravotné problémy, pre ktoré mu lekári zakázali vystupovať minimálne počas najbližších šiestich týždňov. Beckovi zástupcovia o tom informovali prostredníctvom webovej stránky Jeffbeckofficial.com.

"S poľutovaním vám oznamujeme, že Jeff Beck bol nútený zrušiť blížiace sa európske koncerty zo svetového turné, ktoré sa malo začať 27. júna v Rakúsku. Po mnohých mesiacoch, ktoré strávil na medzinárodnom turné a po tom, čo musel vyhľadať lekársku pomoc, podstúpi teraz Jeff malý zákrok, pričom lekári mu nariadili úplný oddych od vystupovania počas najbližších šiestich týždňov. Po ukončení liečby bude Jeff pokračovať v americkom turné, ktoré odštartuje 8. augusta v Missoule v Montane. Všetkým fanúšikom, ktorí si kúpili lístky na jeho európske koncerty, sa hlboko ospravedlňuje a zároveň sa už veľmi teší na americké publikum, pred ktorým vystúpi po tom, čo ukončí svoju liečbu," uviedli zástupcovia v oficiálnom vyhlásení.

Sedemdesiatročný Jeff Beck patrí k najuznávanejším a najvplyvnejším gitaristom súčasnosti. V roku 1965 nahradil Erica Claptona v skupine The Yardbirds, no už v roku 1967 založil vlastnú skupinu The Jeff Beck Group, s ktorou mu vyšli napríklad albumy Truth (1968) alebo Rough and Ready (1971). Pôsobil tiež v skupine Beck, Bogert & Appice. Od roku 1975 nahráva aj sólové albumy, napríklad Blow by Blow (1975), Jeff Beck´s Guitar Shop (1989), You Had It Coming (2001), Emotion & Commotion (2010) a i. Získal osem cien Grammy a dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy - raz ako člena skupiny The Yardbirds (1992) a druhý raz ako sólového umelca v roku 2009.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/jeffbeck

Súvisiaci interpreti: Jeff Beck