Túžba Ozzyho Osbourna, vrátiť sa na hudobné pódiá a pokračovať vo svojej kariére, sa od nešťastného pádu v roku 2019 a nepodarenej operácii v roku 2022 čoraz viac vzďaľuje od reality. Legendárny 74-ročný hudobník hovorí o tom, že je po operácii prakticky zmrzačený.

Diagnostikovaná Parkinsonova choroba, o ktorej začal Ozzy Osbourne na verejnosti hovoriť v roku 2020, visí nad jeho aktívnou činnosťou ako další veľký otáznik. V septembri absolvoval operáciu, ktorú označil za poslednú. Dávala mu nádej, že sa ku svojej vášni jedného dňa vráti. Teraz však už hovorí o tom, že bude možno musieť "prijať fakt," že sa to už nikdy nestane.

"Beriem to jeden deň po druhom, a ak budem môcť znova vystupovať, urobím to. Ale bolo by to ako rozlúčka s najlepším vzťahom v mojom živote. Na začiatku mojej choroby, keď som prestal koncertovať, som bol naozaj naštvaný na seba, lekárov a svet. Ale ako čas plynul, len som si povedal, 'No, možno musím len prijať túto skutočnosť'," povedal v rozhovore pre Rolling Stone UK.

A pokračoval: "Nepôjdem tam hore a nebudem robiť polovičného Ozzyho hľadajúceho súcit. Aký to má k...a zmysel? Nepôjdem tam na posratom invalidnom vozíku. Nedávno som videl vystupovať Phila Collinsa a má prakticky rovnaké problémy ako ja. Dostane sa tam na invalidnom vozíku! Ale ja by som to nedokázal."

Pri postupnom zmierovaní sa s vlastným zdravotným stavom má spevák predsa len ešte jeden odvážny sen. Spraviť aspoň jeden koncert, na ktorom by sa rozlúčil s fanúšikmi a poďakoval im za ich oddanosť. "Ak nemôžem pokračovať v pravidelných koncertoch, chcem byť na tom dosť dobre na to, aby som mohol urobiť ešte jednu šou, kde by som mohol povedať: 'Ahoj, veľmi pekne ďakujem za môj život.' To je to, na čom pracujem, a ak na konci padnem mŕtvy, zomriem ako šťastný muž," dodal.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)