Fanúšikovia a fanúšičky už nefungujúcej anglickej kapely Pink Floyd sa môžu tešiť na mono remaster druhého albumu formácie A Saucerful of Secrets (1968). Na trh sa dostane na vinyle 13. apríla v rámci Record Store Day. Na remastri sa podieľali James Guthrie, Joel Plante a Bernie Grundman, pričom k dispozícii mali pôvodný analógový mono mix z roku 1968.

Album A Saucerful of Secrets pôvodne vyšiel 29. júna 1968. Je to posledná štúdiovka, na ktorej nahrávaní sa podieľal aj pôvodný spevák kapely Syd Barrett. Je to zároveň prvý počin, na ktorom sa objavil Barrettov nástupca David Gilmour. Album obsahuje sedem skladieb, vrátane singlov Let There Be More Light a Remember a Day.

Tracklist Pink Floyd: A Suucerful of Secrets

1. Let There Be More Light
2. Remember a Day
3. Set the Controls for the Heart of the Sun
4. Corporal Clegg
5. A Suucerful of Secrets
6. See-Saw
7. Jugband Blues


Pink Floyd vznikli v roku 1965 v zostave Syd Barrett, Nick Mason, Roger Waters a Richard Wright. V decembri 1967 sa ku kapele pridal David Gilmour, v apríli nasledujúceho roka formáciu opustil Barrett. V roku 1979 potom odišiel aj Wright a v roku 1985 tiež Waters, no Wright sa neskôr vrátil. V roku 1996 kapelu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.


Zdroj: SITA (loudersound.com)
Foto: Gregorio Borgia

Súvisiaci interpreti: Pink Floyd