Organizátori festivalu Hip Hop Žije pripravili vlastnú kompiláciu, na ktorú prispeli spoločnou skladbou aj Vec a Supa. Prvý menovaný sa okrem toho tento týždeň postaral o rozruch aj tým, že sa stal otcom. Na domácej scéne sme sa dočkali tiež videoklipu od Bia, v zámorí zas najviac zaujali Slaughterhouse, Skyzoo & Torae, Sean Price, Raekwon a Ghostface Killah.

Spomínaná kompilácia Hip Hop Žije 2014 vyjde 7. júna a bude sa na nej nachádzať celkovo dvadsať skladieb, z toho trinásť vzniklo priamo pre tento projekt. Jednou z nich je aj track Chlad, ktorý spolu spáchali čerstvý otec Vec, Supa a producent Roman Zámožný. Okrem nich na kompiláciu prispeli napríklad aj Zverina, Lord Lhus, Majk Spirit, Čistychov, Slipo, Hajtkovič či Radikal, pričom všetci zúčastnení interpreti aj vystúpia na samotnom festivale. Viac o Vecovom synovi sa dočítate TU.

Vec & Supa - Chlad

Bio plánuje už čoskoro vydať album Mladý a nespokojný, a preto z neho poslal von ďalšiu ochutnávku v podobe klipu. Tentoraz ide o skladbu Crazy, ktorú produkoval Mugis.

Bio - Crazy

Slaughterhouse splnili svoj sľub a vydali avizovaný mixtape House Rules, ktorý slúži ako predkrm pred ich pripravovanou štúdiovkou Glass House. Tape obsahuje desať skladieb vrátane už skôr zverejnenej SayDatThen a stiahnuť si ho môžete TU.

Slaughterhouse - SayDatThen

Skyzoo a Torae majú od utorka vonku spoločný album Barrel Brothers. Pár dní predtým však ešte potešili fanúšikov, keď vypustili bez debát najočakávanejšiu skladbu z tejto štúdiovky. Tou je vec All In Together, v ktorej hosťujú Guilty Simpson a Sean Price a produkoval ju Black Milk, čiže Barrel Brothers meets Random Axe.

Skyzoo & Torae feat. Guilty Simpson & Sean Price - All In Together

Sean Price bol tento týždeň na roztrhanie, keďže okrem hosťovačky v All In Together vypustil aj skladbu Enigma. Tú nahral s Illa Ghee do beatu od Scram Jonesa. A aby toho nebolo málo, tak ešte prispel aj do skladby Hook Heavy od 7evenThirty, ktorú zas produkoval Gensu Dean.

Sean Price & Illa Ghee - Enigma

7evenThirty feat. Sean Price - Hook Heavy

Sean Price samozrejme nie je jediný aktívny člen Duck Down Music, keďže nový album nedávno ohlásil aj spoluzakladateľ tohto labelu Buckshot. Ten o necelý mesiac vydá štúdiovku BackPack Travels, ktorú produkčne kompletne zastrešil novozélandský P-Money. Prvou ukážkou ich spoločného snaženia je singel Flute, v ktorom hosťujú mladíci Joey Bada$$ a CJ Fly z kolektívu Pro Era. Skladba sa dočkala rovno klipu.

Buckshot & P-Money feat. Joey Bada$$ & CJ Fly - Flute

Raekwon predstavil skladbu Call Of Duty, do ktorej si pozval Akona. Ide o ďalší singel z jeho pripravovanej štúdiovky F.I.L.A. (Fly Interational Luxurious Art). Tá by mala vyjsť ešte tento rok.

Raekwon feat. Akon - Call Of Duty

Raekwonov bratranec Ghostface Killah zas spojil sily s kanadskou jazzovou kapelou BadBadNotGood a Dannym Brownom z Detroitu a výsledkom ich spolupráce je zaujímavý track s názvom Six Degrees.

Ghostface Killah & BadBadNotGood feat. Danny Brown - Six Degrees

O spoločnom albume ¡Mayday! a Mursa s názvom ¡Mursday! sme už písali niekoľkokrát a keďže termín jeho vydania je už za dverami, tak je načase si z neho predstaviť ďalšiu ochutnávku. Tentoraz je to pomalšia skladba Here.

¡Mayday! & Murs - Here

Producent Domingo plánuje v júli vydať album Same Game, New Rules, z ktorého nám tento týždeň predstavil hneď dva tracky. Menovite sú to The Return a Free, pričom v oboch rapuje legendárny KRS-One. V prvej menovanej okrem neho môžete počuť trojicu Chris Rivers, Bamboo a R.A. The Rugged Man, v druhej ho zas dopĺňajú Kool G Rap a Greg Nice.

Domingo feat. Chris Rivers, Bamboo, KRS-One & R.A. The Rugged Man - The Return

Domingo feat. KRS-One, Kool G Rap & Greg Nice - Free

Emilio Rojas vypustil v utorok nový mixtape Zero Fucks Given Volume One. Nájdete na ňom napríklad aj vec Bitch Is Crazy, v ktorej hosťuje Joe Budden. Celý tape si môžete stiahnuť TU.

Emilio Rojas feat. Joe Budden - Bitch Is Crazy

Jaded Inc. v zložení Mayer Hawthorne a 14KT si na 17. júna naplánovali vydanie svojho debutového albumu The Big Knock, z ktorého sa nám rozhodli predstaviť ďalšiu pieseň s názvom Half Moon Bar OK.

Jaded Inc. - Half Moon Bar OK

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Boombox.cz

Súvisiaci interpreti: Slaughterhouse, Vec