Lietadlo, ktoré posledných 30 rokov stálo na malom letisku v meste Roswell v Novom Mexiku, má po víkende nového majiteľa alebo majiteľku. Meno osoby, ktorá za nefunkčný dopravný prostriedok zaplatila 430-tisíc dolárov (v prepočte približne 384-tisíc eur), nie je známe.

Červené lietadlo značky Lockheed Jetstar z roku 1962 má interiér, ktorý si legendárny spevák sám navrhol. Nachádzajú sa v ňom červené kreslá a plyšový koberec v rovnakej farbe. Zároveň však nemá motory a kokpit musí prejsť renováciou.

Podľa webstránky Liveauctioneers.com, ktorá sa na aukcii podieľala, osobné lietadlo vlastnil Kráľ rock'n'rollu aj jeho otec Vernon Presley. Scott Stark z Roswell International Air Center pre agentúru AP nedávno uviedol, že doteraz bolo lietadlo v súkromnom vlastníctve a veľmi zriedkavo bolo prístupné na prehliadky. "Je to päť alebo šesť rokov, čo tu boli nejaké prehliadky," vysvetlil.

Predchádzajú majiteľ, ktorý si neželal byť menovaný, ho však dovolil ukazovať počas rôznych leteckých podujatí a nedávno sa rozhodol ho predať. Podľa odborníkov má menované Elvisovo lietadlo hodnotu zhruba dva až 3,5 milióna dolárov (v prepočte približne 1,8 až 3,1 miliónov eur). Zjavne sa však nenašiel nikto, kto by bol v aukcii ochotný priblížiť sa k tomuto odhadu.

lietadlo Elvisa Presleyho Zdroj: GWS Auctions, Inc. via APinteriér lietadla Elvisa Presleyho Zdroj: GWS Auctions, Inc. via AP

Zdroj: SITA (Dailymail.co.uk, archív), Hudba.sk
Foto: AP Photo/MGM (titulná fotografia), GWS Auctions, Inc. via AP (fotky lietadla)

Súvisiaci interpreti: Elvis Presley