Speváčka Kimbra sa preslávila ako vokalistka v hite Somebody That I Used To Know. Do hitparád túto pieseň v roku 2012 vystrelil Belgičan s austrálskymi koreňmi Gotye. Nahrávka zároveň zviditeľnila aj debutový album Vows, ktorý Kimbra vydala o rok skôr.

Speváčka z Nového Zélandu aktuálne pripravuje druhú platňu, ktorá by pod názvom The Golden Echo mala vyjsť v polovici augusta. Zatiaľ sprístupnila  pilotný singel 90s Music, ktorý sa dočkal remixu od DJa Shadowa. Rešpektovanému hudobníkovi, ktorý si vyslúžil prezývku "Jimi Hendrix sampler", v úprave asistuje producent Salva.



V súlade s názvom piesne vzdáva Kimbrina novinka hold hneď niekoľkým známym hudobníkom 90. rokov, medzi ktorých speváčka zaradila formácie Nirvana a TLC, či sólo inteprertov ako Aailyah, R. Kelly alebo Mary J. Blige. K novinke zverejnila Kimbra aj pútavý videoklip, ktorý je akýmsi súhrnom zdanlivo náhodne vybraných obrazov zobrazujúcich svojráznu speváčku. Okrem toho klip odkazuje na najpamätnejšie hudobné videá slávnej éry 90. rokov. Kimbra si tu spomína na klipy od Missy Elliot, Bustu Rhymesa, Björk, Jamiroquai, či dokonca video vtedajšej popovej senzácie Aqua.



Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová. Text správy bol doplnený redakciou.

Súvisiaci interpreti: Kimbra